Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Biblionet – Lumea în biblioteca mea


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a dat, ieri, startul inaugurărilor „Centrelor de Internet pentru Public”, servicii oferite de rețeaua bibliotecilor vrâncene, centrele fiind dotate cu echipamente IT donate de IREX și intrate în programul „Biblionet – lumea în bi-blioteca mea”. Prima dintre cele trei inaugurări programate a avut loc ieri, de la ora 11.00, la Secția pentru Copii și Tineret unde au fost instalate 6 computere, scanner, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecție, camere web, căști, licențe pentru Windows 7 și Microsoft Office 2010. 
   La eveniment au fost prezenți elevi de la Åžcoala nr.10 „Duiliu Zamfirescu”, conduși de profesorul Pompilia Bărbosu, de la Åžcoala nr.7 împreună cu profesorii Marina Baciu și Violeta Coman, precum și preșcolari de la Grădinița nr. 6, împreună cu educatoarea Valerica Oancea. Au participat, de asemenea, bibliotecari din județ, Liliana Mocanu, coordonatorul programului Bi-blionet pe Vrancea, Teodora Fîntînaru, directorul Bi-bliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, Margareta Tătăruș, șefa Secției pentru Copii și Tineret, reprezentanți ai Casei Corpului Didactic din Focșani, tinerii voluntari de la Liceul de Arte, care au muncit două săptămâni pentru rede-corarea sălii multimedia și vârstnicii care au participat la cursul pentru lucrul pe computer și care au realizat „Altfel de Povești – Digi Tales”. Invitați speciali au fost Mihaela Vlad și Bogdan Tache, coordonatori zonali ai Fundației IREX, Dan Ocheșelu, consilierul preșe-dintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, și Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani.
    Dincolo de cuvintele frumoase rostite de cei prezenți și de atmosfera emoționantă de sărbătoare, creată de acestea, s-a remarcat bucuria copiilor nerăbdători să se așeze în fața compu-terelor. Absolut remarcabil este și rezultatul muncii tinerilor voluntari de la Liceul de Arte „Gheorghe Tattarescu” care au reușit, în doar două săptămâni, să transforme total sala unde au fost instalate computerele. Pentru implicarea și talentul lor pus, vo-luntar, în slujba artei care să încânte sufletul și ochii celor ce trec pragul Secției pentru Copii a Bibliotecii, le-au fost înmânate, în aplauzele tuturor, diplome de recunoștință.
   
Biblionet = calculatoare +oameni instruiți și dedicați

    Serviciul inaugurat, ieri, la Secția pentru Copii și Tineret oferă acces gratuit la Internet, echipamente și programe de învățare, educare, comunicare, socializare și divertisment pentru copii și adolescenți. Ei se pot înscrie la bibliotecă pentru a naviga sau comunica pe internet, pentru a citi online sau asculta muzică, vedea filme sau învăța în cadrul sesiunilor de formare ce vor avea loc la Secția pentru Copii și Tineret. Copiii prezenți la festivitatea de ieri au scris, de altfel, pe bucățele de hârtie, ce-și doresc să găsească la bi-bliotecă și prin serviciul nou creat. „Această bibliotecă este una ca «afară», foarte modernă, ce oferă oricui ocazia să cunoască, să învețe non-formal, să-și dezvolte potențialul și creativitatea. Echipamentele instalate aici sunt importante, dar sunt doar obiecte. Ce dă viață și valoare unui loc sunt oamenii. Felicit echipa care a reușit să dea viață acestui loc, pentru că Biblionet înseamnă, e adevărat, calculatoare, plus oameni instruiți și dedicați”, a spus Mihaela Vlad, coordonator regional pe zona Sud-Est al Fundației IREX. „O să aflăm împreună ce înseamnă Biblionet, așa că vă așteptăm să veniți la Bibliotecă, să vă înscrieți și să învățăm împreună despre internet”, le-a spus bibliotecarul și trainerul Margareta Tătăruș, copiilor prezenți. „Cartea și Internetul sunt împreună utile atunci când știi să comunici și să te informezi, cuvântul este altfel înțeles atunci când Bi-blioteca este mai aproape de oameni!  Ce pot spune cu toată convingerea și încre-derea despre acest program național, este următorul lucru: Biblionet este o reacție ireversibilă în sistemul bi-blioteconomic românesc și care va produce efecte benefice în comunitatea noastră, mult timp de acum încolo”, a adăugat Margareta Tătăruș, coordonator Secția pentru Copii și Tineret a Bi-bliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
    Următoarele inaugurări vor avea loc vineri, de la ora 11.00, la Filiala Sud a Bibliotecii și pe 19 aprilie, de la ora 11.30, la Sala de lectură a instituției de cultură vrâncene.
    „Biblionet – Lumea în biblioteca mea” este programul național care facilitează românilor accesul gratuit la informația on-line prin intermediul bibliotecilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?