Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Expoziţie de pictură, marca Leonard Slavu


   Unul dintre artiștii vrânceni „veterani”, pictorul Leonard Slavu, va prezenta publicului din Focșani, astăzi, o nouă expoziție de pictură, muza sa fiind primăvara. Consiliul Județean și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor (CJPCTAM) Vrancea vă invită azi, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă din Focșani, la vernisajul „Expoziției de Pictură”, dedicată florilor și primăverii. Expoziția va fi prezentată de artistul plastic Liviu Nedelcu, directorul CJPCTAM.
   De Ziua Femeii, pictorul Leonard Slavu a împlinit onorabila vârstă de 87 de ani. Născut în Făurei Putna – județul Vrancea, acesta a absolvit, în anul 1953, Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu” din București, având ca profesori pe Nicolae Dărăscu și Camil Ressu.
   A participat cu lucrări la expoziții românești de peste hotare, în Japonia, Germania, Italia, Polonia, Grecia și a efectuat călătorii de documentare în Bulgaria, fosta URSS, Polonia, Germania și Cehoslovacia. Lucrările sale sunt expuse în mai multe muzee din țară, dar și în diferite școli și instituții din București.
   În prezent, Leonard Slavu locuiește în satul Bizighești, comuna Garoafa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?