Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Copiii din strucurile DGASPC Vrancea, informați despre pericolul traficului de persoane, într-o acțiune din cadrul proiectului „Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne”

Treizeci de copii cu măsură de protecție specială în structurile DGASPC Vrancea au participat vineri, 12 mai, la o campanie de informare și conștientizare asupra traficului de persoane organizată de Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), care implementează proiectul „PACT.Co – Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii” .

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, alături de Dr. Prof. Univ. Aurora Martin, care preda la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, fondatoarea acestui proiect unic în Uniunea Europeana: Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, au purtat discuții pe tema traficului de persoane.
În cadrul caravanei au fost redate povești și au fost efectuate mici exerciții de atenție, urmate de sesiuni de discuții asupra problematicii traficului de copii, cauzele, efectele, modul de recrutare și metodele de evitare, iar Ruslan Lazarin a prezentat copiilor videoclipul acestei campanii -“Oameni”.

Au fost abordate aspecte privind traficul de persoane din mediul fizic și din cel online, specialiștii recomandându-le copiilor să nu vorbească cu străinii, să blocheze hărțuitorii și să îi raporteze poliției sau celor apropiați. Sesiunea a fost una interactivă, copiii adresând numeroase întrebări lectorilor.

Misiunea DGASPC Vrancea este și aceea de a îmbunătăți permanent felul în care sunt tratați copiii și de a face totul pentru a genera schimbări pe termen lung în viața lor.
O temă atât de sensibilă precum traficul de copii este mereu în centrul preocupărilor noastre, motiv pentru care organizăm constant activități de prevenire a fenomenului.
Întâlnirea de astăzi a fost extrem de utilă atât copiilor, cât și profesioniștilor din sistem, pentru că prin asemenea acțiuni este întărită capacitatea de intervenție în astfel de situații.

Purtător de Cuvânt
Adina Lăscan

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?