Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Aproape 50 de amenzi în valoare totală de 218.000 lei, aplicate de ISU Vrancea în luna aprilie

Activități de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă
desfășurate în luna aprilie, în județul Vrancea

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna aprilie a acestui an, au fost înregistrate 127 cereri pentru emiterea avizelor, autorizaţiilor, acordurilor și pentru asistenţă tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 10 avize și 4 autorizații.
În perioada precizată, au fost efectuate 109 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, din care: 66 la operatori economici, 28 la instituții publice, 7 la localități și 8 la obiective de investiții.
Pe timpul desfășurării controalelor de prevenire au fost constatate 484 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 63 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 423 sancțiuni contravenționale, din care 376 avertismente și 47 amenzi, în cuantum de 218.000 lei, iar pentru un operator economic a fost luată măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor.
Tot în luna aprilie, au fost desfășurate 107 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 849 persoane, fiind totodată executate 120 exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în diferite situații de urgență, în care au fost implicați 791 participanți. De asemenea, au fost efectuate 3 instruiri anuale cu personalul clerical cu atribuții de conducere la nivelul obiectivelor de cult, la care au participat 200 persoane.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența și gradul de siguranță a cetățenilor.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?