Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Evaluări psihosomatice înainte de înscrierea în clasa I sau pregătitoare


   Copiii care împlinesc șase ani, în perioada 31 august-31 decembrie, vor trebui supuși așa numitelor evaluări psihosomatice, pentru a se stabili în ce clasă vor fi înscriși: în cea pregătitoare sau în clasa I. În Vrancea, evaluarea copiilor începe astăzi și se va derula până pe 29 februarie, iar părinții vor trebui să își programeze întâlnirile cu membrii comisiilor de evaluare psihosomatică. Fiecare părinte trebuie să meargă cu ai lor copii la școala unde este arondată strada pe care domiciliază. Rezultatul evaluării psihosomatice va fi comunicat în scris, în aceeași zi, și nu va putea fi contestat.
   Potrivit Ordinului 3.064/2012 pentru aprobarea Metodologiei privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I pentru anul școlar 2012-2013, copiii care împlinesc șapte ani până la 31 august 2012, inclusiv, vor fi înscriși în clasa I. În cazul copiilor care împlinesc șase ani până la 31 august 2012 inclusiv, există două variante. Confom legislației, aceștia pot fi înscriși în clasa pregătitoare. La solicitarea scrisă a părinților, pot intra în clasa I, dar numai dacă sunt înscriși și frecventează grupa pregătitoare de grădiniță, iar evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
   De asemenea, aceste evaluări psihosomatice vor trebui efectuate și în cazul copiilor care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2012 și doresc înscrierea în clasa I. Copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2012 și doresc înscrierea la clasa pregătitoare, o pot face la cererea părinților, după ce au fost supuși acestei evaluări.
   În cazul copiilor care împlinesc 7 ani până la 31 august 2012, inclusiv, dar părintele consideră că dezvoltarea psihosomatică nu este adecvată pentru înscrierea la clasa I, părinții pot solicita înscrierea la clasa pregătitoare, cu consilierea părinților. „S-a făcut recensământul copiilor din fiecare circumscripție școlară și, de asemenea, s-a stabilit programul de lucru al celor 19 centre unde vor fi evaluați copiii. Funcție de rezultatele evaluărilor, copiii vor fi înscriși fie în clasa pregătitoar, fie în clasa I”, a declarat Stan Rogoz, inspector școlar general adjunct.
Părinții trebuie să se programeze pentru evaluare și este obligatoriu să-i însoțească pe aceștia la evaluare. De asemenea, la evaluarea psihosomatică, ei trebuie să se prezinte cu o adeverință medicală, din care să reiasă că sunt apți din punct de vedere medical. Evaluările psihosomatice se vor încheia pe 29 februarie.
   Modelul de cerere îl găsiți pe www.monitorulvn.ro.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?