Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

„Mortul viu“, condamnat la Focşani pentru înşelăciune


   Marian G., cunoscut și sub numele de „Mortul viu”, după ce și-a înscenat moartea pentru a scăpa de zecile de acuzații de înșelăciune, a fost condamnat și la Judecătoria Focșani. Instanța l-a găsit vinovat de încă o înșelăciune, comisă asupra unui vrâncean și l-a condamnat la trei ani de închisoare. Cum bărbatul mai avea un rest de pedeapsă de 1.418 zile, din cumulul celor două pedepse, Marian va executa pedeapsa cea mai grea.
   Inculpatul, de 42 de ani, este originat din București. Procurorii vrânceni îl acuzau prin rechizitoriul prin care au finalizat urmărirea penală, că în august 2008 a indus în eroare un focșănean care vroia să-și vândă mașina. Marian s-a arătat interesat de achiziționarea autoturismului care costa 5.700 de euro. I-a spus părții vătămate că nu-i poate achita decât 7.000 de lei din prețul total, întrucât ar avea un depozit bancar pe care nu-l poate lichida imediat. Cei doi ar fi încheiat o chitanță de mână și victima a predat mașina inculpatului. În scurt timp, mașina a fost vândută de către inculpat în Târgu-Jiu cu peste patru mii de euro. Nu doar în cazul focșăneanului, Marian a procedat în acest mod.
   Stategia lui consta în faptutul că își contacta victimele care dădeau anunțuri de vânzare ale autoturismelor, la mica publicitate. Reușea să-i convingă pe vânzători să predea mașinile în baza unui avans. Autoturismele care ajungeau în mâinile sale erau vândute în numai câteva zile, iar la vânzare se folosea de datele proprietarilor reali. În perioada 2005-2008 era deja celebru prin înșelăciunile sale, pe internet circulând mesaje cu sfaturi pentru cei care aveau să-l întâlnească pe vestitul „țepuitor” din Chitila. Presa centrală vorbea la vremea respectivă și de o „lovitură” de 132.000 de euro, când a reușit să falsifice actele de proprietate ale unui teren din Sectorul 1 din capitală pe care, ulterior, l-a vândut. După ce adevărații proprietari ai imobilului au făcut plângere la poliție, Marian G. a găsit calea pentru a scăpa de acuzații. A  făcut rost de un certificat de deces pe numele său care arăta faptul că murise în urma unui infarct. Marian G. a fost arestat preventiv în aprilie 2010 la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?