Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Incendii provocate de coşuri de fum deteriorate


Două locuințe, una din Vidra, cealaltă din Broșteni, au fost cuprinse de flăcări marți, proprietarii solicitând intervenția pompierilor.
Prima intervenție a fost în comuna Broșteni, la ora 6.20, la proprietatea lui Costică N.. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și șase subofițeri. Ei au acționat în colaborare cu Serviciul Vo-luntar pentru Situații de Urgență al comunei Broșteni. Potrivit pompierilor, a ars acoperișul casei, confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 5 metri pătrați.
Cea de-a doua intervenție a fost în satul Irești, comuna Vidra, la proprietatea Auricăi C.. A ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de 10 metri pătrați. Pompierii spun că în ambele cazuri, incendiile au fost provocate de coșurile de fum deteriorate.
Având în vedere că în perioada sezonului rece mijloacele de încălzire sunt intens exploatate, pompierii reamintesc vrâncenilor că prin respectarea normelor specifice de apărare împotriva incen-diilor, pot preveni apariția unor evenimente neplăcute în gospodăriile lor. Astfel, se recomandă curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului și înlăturarea eventualelor fisuri. De asemenea, izolația termică a coșurilor și canalelor de fum trebuie verificată și refăcută periodic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?