Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Sute de şoferi au condus băuţi


O analiză a polițiștilor din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea arată că în primele nouă luni ale acestui an, pe șoselele Vrancei au circulat sute de șoferi care se aflau sub influența alcoolului. Ghinionul lor a fost că polițiștii nu dormeau și i-au tras pe dreapta când le era lumea mai dragă.
În primele nouă luni ale acestui an, polițiștii rutieri au lăsat fără permise de conducere 364 de conducători auto. Toți au devenit pietoni pentru că s-au urcat băuți la volan. Spre exemplu, pe la începutul anului, un tânăr de 20 de ani din Focșani, băut și fără permis de conducere, a fost urmărit mai bine de 10 minute pe străzile din municipiu, timp în care a derapat de nenumărate ori și a pus în pericol viața celorlalți participanți la trafic. „Spectacolul” gratuit a fost susținut chiar la primele ore ale dimineații, respectiv la ora 7.00.  Atunci, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au observat pe Bulevardul București din Focșani un autoturism cu mulți cai putere, respectiv un BMW, care avea numerele din spate scrise pe un carton. Acest lucru li s-a părut suspect oamenilor legii, motiv pentru care i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta pentru verificări. Åžoferul a refuzat să oprească și așa a început spectacolul. Polițiștii l-au urmărit prin oraș preț de 10 minute, timp în care șoferul a efectuat depășiri neregulamentare, nu a acordat prioritate de trecere mai multor autovehicule și a dera-pat de nenumărate ori pe gheața depusă pe marginea străzilor. În cele din urmă, la intrarea în comuna Câmpineanca, polițiștii au reușit să-l oprească pe tânărul cu chef de raliu. Odată oprit în trafic, băia-tul nu a vrut sub nicio formă să coboare din mașină. Polițiștii au fost nevoiți să-l scoată afară pe șofer cu forța deoarece nu au avut nicio altă variantă.
Dacă asta ar fi fost tot, ar fi fost bine, însă neregulile au ieșit la iveală abia după ce oamenii legii l-au testat cu alcooltestul și i-au cerut permisul. În urma testării cu etilotestul s-a constatat că băiatul avea o alcoolemie de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar permis de conducere nu deținea.

***

Exemplele pot continua. Zilele trecute, un bărbat din Tulnici a dat peste cap etilotestul polițiștilor. El a fost oprit în trafic pe DN2 D, în comuna Bârsești, în timp ce conducea un autotu-rism Dacia. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul atilotest. Rezultatul a fost de 0,90 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice, motiv pentru care polițiștii i-au întocmit dosar penal.
Ca el au mai fost foarte mulți alți șoferi. Alcoolemiile au avut valori mici, dar în unele cazuri au depășit și 1,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?