Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tânărul din Neamţ care a provocat un accident la Panciu, împuşcat în Ungaria


   Åžoferul din județul Neamț, care la sfârșitul săptămânii trecute a provocat un accident de circulație la Panciu și a fugit de la fața locului cu o mașină furată, este internat într-un spital din Ungaria, după ce a fost împușcat de polițiștii din țara vecină.  
   Tânărul a fost prins ieri în Vama Borș, județul Bihor. Silviu Brînzei vroia să iasă din țară cu ajutorul unor documente false, dar polițiștii și-au dat seama că ceva este în neregulă cu acesta. În urma verificărilor, polițiștii din Bihor au stabilit că el este dat în urmărire, motiv pentru care i-au anunțat pe colegii lor din Vrancea că l-au prins pe bărbat. Oamenii legii vrânceni au plecat după șofer, pentru a-l aduce la Focșani, dar au fost anunțați că Silviu Brînzei a reușit să se facă nevăzut și să treacă granița în Ungaria. În țara vecină, el a fost urmărit de polițiștii unguri, care l-au împușcat deoarece nu s-a oprit din fugă atunci când a fost somat. Acum, șoferul este internat într-un spital din Ungaria. 
   Reamintim că Silviu Brînzei, originar din județul Neamț, a provocat în noaptea de joi spre vineri, în jurul orelor 1.30, un accident de circulație pe raza orașului Panciu. Aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Italia, nemțeanul, care era însoțit de patru amici, a pierdut controlul mașinii, răsturnându-se cu aceasta în apropierea troiței din cartierul Neicu. În loc să-i aștepte pe oamenii legii, Silviu Brînzei și-a abandonat atât prietenii, cât și autovehiculul avariat, nu înainte însă de a sustrage plăcuțele de înmatriculare. Pentru a fugi, tânărul a furat o mașină. „Ulterior, șoferul a încercat să fure o Dacie Break dintr-o curte, dar pentru că nu a reușit, s-a deplasat pe strada Răscoala 1907, unde a găsit o mașină marca Skoda Octavia, aparținând Paraschivei E., pe care a reușit s-o pornească, datorită faptului că avea cheile în contact”, declara la momentul producerii accidentului comandantul Poliției Panciu, comisarul șef Teodor Dumitrache.
   Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că înainte de a ajunge la Panciu, Brînzei reușise să comită deja o infracțiune în stația Petrom din Mărășești, de unde a plecat fără să achite contravaloarea alimentării mașinii cu combustibil. 
   Brînzei și amicii lui plecaseră din Săvinești, la o plimbare. După ce au fugit din stația Petrom, au ajuns la sensul giratoriu de la Tișița, unde au încurcat drumul, ajungând la Panciu. Åži-au dat seama de asta când erau prin Neicu și au vrut să se întoarcă, dar la troiță s-au răsturnat. Polițiștii au spus atunci că nu știu dacă șoferul era băut, în condițiile în care el a plecat de la locul faptei. Cert este că amicii pe care i-a abandonat erau în stare de ebrietate. Ei au fost transportați la Camera de Gardă a Spitalului Panciu, însă au refuzat consultația, îngrijirile sau o eventuală internare.
   Mașina pe care a furat-o din Panciu a fost găsită, pentru că tânărul a abandonat-o. Polițiștii i-au înapoiat autoturismul păgubitei și i-au sugerat acesteia să nu-și mai lase cheile în contact.   
Potrivit unor surse, tânărul ar mai fi suspectat și de comiterea altor fapte, dar nu pe raza județului nostru. El va trebui să le povestească anchetatorilor ce a făcut, urmând ca în funcție de ce se va stabili în urma anchetei să se ia și măsurile care se impun. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?