Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Jandarmii români, printre cei mai buni din lume


Generalul William Caldwell, comandantul misiunii NATO de pregătire în Afganistan, a declarat, luni, la București, că jandarmii români trimiși în această țară sunt printre cei mai buni din lume și că i-a spus reprezentantului MAI că mai ia câți îi dă. „Cer în continuu fiecărei țări să trimită cât mai mulți instructori. Acum avem o lipsă de aproximativ 490 de instructori pe care noi vrem să o acoperim cu personal din orice țară”, a spus Caldwell.
El a precizat, răspunzând unei întrebări, că a menționat posibilitatea suplimentării numărului de instructori români din Afganistan în discuțiile pe care le-a avut, luni, la București.
„Am cerut. În discuțiile de azi cu șeful apărării și la MAI am spus despre cât de bine își fac datoria instructorii români și de oportunitățile existente dacă ar trimite mai mulți. Vom conti-nua acest dialog. S-au arătat dispuși să asculte și au fost receptivi la această idee. Nu și-au luat niciun angajament dar vom continua dialogul”, a spus Caldwell. El a ținut să laude activitatea instructorilor români din Afganistan. Potrivit lui Caldwell, România participă la misiunea de pregătire cu 129 de instructori, dintre care 66 de jandarmi, care contribuie la pregătirea forțelor de poliție afgane.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?