Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Veşti bune pentru profesori de la USL


Profesorii s-ar putea bucura, în viitorul apropiat, de condiții de muncă mai bune decât cele de care beneficiază acum, la propunerea USL. Într-un comunicat al Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea, liderii profesorilor salută adoptarea în Senat, prin procedură tacită, a propunerilor de modificare ale Codului Muncii, exact așa cum au propus confederațiile patronale reprezentative la nivel național, semnatare ale contractelor colective de muncă din sectoarele de activitate și confederațiile sindicale reprezentative la nivel național.
Propunerea de modificare a Codului Muncii aparține alianței USL și a fost depusă de opoziție după ce Guvernul și-a asumat răspunderea, în primăvară, pe propria variantă de modificare a Codului Muncii. PSD și PNL, împreună cu mai multe sindicate, au elaborat un proiect de lege prin care se stabilește, în primul rând, obligativitatea negocierilor colective pentru unitățile cu mai mult de 21 de angajați. De asemenea, în textul USL, munca suplimentară poate depăși durata de 48 de ore pe săptămână, durata maximă legală, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână.
Durata concediului neîntrerupt propusă de PSD și PNL ar fi de cel puțin 10 zile. Nivelurile salariale minime se stabilesc, în varianta PSD-PNL, prin contracte colective de muncă. „Organizația noastră consideră că aceste modificări sunt necesare și utile și reflectă în mod real dinamica pieții muncii din România. Sindicatul Liber din Învățământ Vrancea își exprimă speranța ca aceste modificări să fie adoptate și la Camera Deputaților”, a declarat Tudor Emil, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea, într-un comunicat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?