Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Colegiul Economic a câștigat un nou proiect pentru practica gastronomică a elevilor


Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani a câștigat un nou proiect, finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Erasmus+, acțiunea KA1. Proiectul cu tema „Patrimoniul gastronomic european” se va derula în perioada septembrie 2014 – iunie 2016 și va asigura pregătirea a 30 de elevi de clasa a X-a, din domeniul alimentație publică, la standarde europene în gastronomie. Partenerul european, unde se va desfășura plasamentul, este Grŵp Llandrillo Menai din Rhos-on-Sea, Å¢ara Galilor, Marea Britanie, care și-a manifestat dorința de a colabora cu Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, după derularea proiectului Leonardo da Vinci LLP-LdV/IVT/2012/RO/343 cu Colegiul Cambria, Yale Campus, din Wrexham, Å¢ara Galilor.
Organizația de primire, respectiv Colegiul Llandrillo, este o unitate de învățământ de excelență, având 1.400 elevi, la cursuri de zi și cu frecvență redusă. Are o vastă experiență în derularea proiectelor cu fonduri europene și în ceea ce privește colaborările internaționale, deoarece a stabilit relații durabile cu țări din Asia, precum: China, Thailanda, Vietnam, India și Pakistan. Astfel, tineri din aceste țări asiatice urmează cursuri de formare și perfecționare în domeniul gastronomiei. 
Baza materială a școlii, modernă și dotată cu echipamente conform standardelor europene, asigură formarea participanților și realizarea obiectivelor propuse în proiect. Personalul de formare al Restaurantul ORME VIEW al Colegiului Llandrillo-Menai este alcătuit din experți, instructori și profesori atestați ca formatori, cu o vastă experiență în sectorul restaurație-hotelărie și în activitatea practică, având stagii de pregătire la prestigioase instituții din Marea Britanie și Europa.
Colegiul a primit „Distincția Majestății Sale Regina Marii Britanii”  pentru formarea profesională de nivel internațional, oferită în domeniul gastronomiei. „Diplomele și premiile obținute de către elevii colegiului la concursurile internaționale în domeniul Ospitalitate și Catering și Distincția «Majestății Sale Regina Marii Britanii» confirmă excelența în formarea profesională la nivel internațional pe care o oferă Colegiul Llandrillo-Menai din Rhos-on-Sea, Å¢ara Galilor. În aceste condiții, desfășurarea proiectului nostru va avea rezultatele propuse, confirmând faptul că am ales cel mai potrivit partener pentru mobilitate”, ne-a declarat profesoara Corina Vișan, coordonatoarea proiectului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?