Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO: Elevi vrânceni medaliați la olimpiada națională de matematică; frații Ariton participă la barajul pentru Olimpiada Internaţională

          Cele mai sclipitoare minţi ale elevilor de liceu, pasionați de calcule și integrale, din România, s-au întrecut la faza naţională a olimpiadei de matematică, în cadrul celei de-a treia ediţie a evenimentului „Excelenţa în educaţie”, găzduit de municipiul Deva. Ediţia cu numărul 70 a olimpiadei naţionale de matematică s-a desfăşurat în perioada 22-26 aprilie, iar din judeţul Vrancea au participat 10 elevi de la următoarele unități de învățământ: Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focşani, Colegiul Naţional „Unirea“ Focşani, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” Focșani și Colegiul Naţional „Emil Botta” Adjud.

Patru din cei zece elevi s-au remarcat și au pus pe harta României numele județului Vrancea prin rezultatele lor. Frații Ariton și-au reconfirmat valoarea.           Astfel, Ariton Adrian, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Unirea“ – profesor îndrumător Popoiu Dan, a obținut distincţie MEN – premiul I şi distincţie SSMR –  medalie de aur.

          Ariton Alexandru, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Unirea“ – profesor îndrumător Popoiu Dan, a obținut distincţie MEN – mențiune şi distincţie SSMR – medalie de aur.

          Prodan Răzvan Gabriel, elev al Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny”, clasa a V-a  – profesor îndrumător Pîrvu Mirela, a obținut distincţie MEN – menţiune şi distincţie SSMR – medalie de argint.

Matișan Răzvan, elev în clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Unirea“ – profesor îndrumător  Pătrașcu Enache, a obținut distincţie SSMR – medalie de bronz.

De menționat că frații Ariton Adrian şi Ariton Alexandru participă la probele de baraj în vederea alcătuirii lotului pentru Olimpiada Internaţională de Matematică.

          „Cu speranţa că rezultatele obţinute nu pot decât să încurajeze elevii pentru a munci mai mult, încât anul viitor să ocupe poziţii şi mai bune în clasament, felicităm întregul lot participant la această nobilă competiţie, dar dificilă în egală măsură. Prin performanţele obţinute ne-au bucurat pe toţi: distinşi dascăli îndrumători, stimaţi părinţi care-i sprijină necondiţionat şi întreaga comunitate a profesorilor de matematică din judeţ“, a declarat Gabriela Gherman, inspector de matematică în cadrul IȘJ Vrancea.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a participat, joi, la festivitatea de premiere a celor mai buni elevi din clasele a V-a şi a VI-a care au fost prezenţi la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale de Matematică, desfăşurată la Deva, ea apreciind că exemplul matematicii ar trebui preluat în toate domeniile şi disciplinele de studiu. „Cred că matematicienii au reuşit să facă o comunitate şi acest lucru este absolut extraordinar. Şi nu numai că au reuşit să realizeze această comunitate, cu mult liant – să spunem, au reuşit să strângă şi oameni care să-i susţină: companii, firme importante. În fiecare vară organizează şcoli de vară, se deplasează în toate judeţele. Adică, realmente, fac ceea ce trebuie. De aceea, eu îi preţuiesc enorm şi consider că profesorul Radu Gologan, care este şi preşedintele Societăţii de Matematică, a jucat un rol extrem de important cu echilibrul pe care îl are, cu dăruirea pe care o are faţă de toţi matematicienii şi, sigur, cu respectul pe care îl are faţă de performanţă”, a spus ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?