Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Judo: Alexandru Matei – aur la 50 kg. la Cupa Europeană pentru cadeți de la Berlin!

Alexandru Matei, judoka pregătit de sensei Iulian Surlă și legitimat la LPS – CSM Focșani 2007 a reușit prima mare performanță internațională a anului: a câștigat medalia de aur a categoriei 50 kg. la Cupa Europeană pentru cadeți, care a avut loc la Berlin în zilele de 27 și 28 aprilie.

Alexandru Matei obținuse medalia de bronz tot la 50 kg. la Cupa Europeană pentru cadeți de la Teplice, în Cehia, în concursul care a avut loc în zilele de 6 și 7 aprilie. Înaintea plecării la Berlin, sensei Iulian Surlă anticipa un rezultat de prestigiu al elevului său, în care spunea că are mare încredere pentru că îi cunoaște calitățile, valoarea deosebită. Iar sportivul și-a confirmat în mod strălucit mentorul! La Berlin, Alexandru Matei a trecut pe rând, prin ippon, de Luca Meedham, din Olanda, Gabriel Lira, din Brazilia, Sergei Mastriukov, din Rusia, și Timur Abruzov, din Rusia.

Imediat după ce, sâmbătă, 27 aprilie, Alexandru a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, sensei Iulia Surlă mi-a dat următoarea declarație: ”În articolul de joi despre sportivul Alexandru Matei, care urma să participe la Cupa Europeană de la Berlin U 18, am spus că sper și cred că o să obțină un rezultat remarcabil, iar ceea ce am afirmat s-a adeverit. A reușit să învingă adversari foarte puternici din Olanda, Brazilia (cap de grupă) și Rusia (atât în cap de serie cât și în finală). A avut și un tur liber, dar ceea ce este de evidențiat este faptul că a învins toți adversarii la ippon. Mă bucură foarte mult acest rezultat, care pe lângă cele obținute în perioada anterioară, ne face să ne gândim cu speranțe din ce în ce mai mari la concursurile de obiectiv. Aceste concursuri sunt Campionatul European, FOTE și Campionatul Mondial!”.

După concurs, Alexandru Matei a rămas la Berlin pentru un un stagiu de pregătire, apoi se va întoarce în țară unde va participa la sfârșitul săptămânii la Cupa Europeană de U18, Cluj Napoca. Profesorul Iulian Surlă mi-a mai spus că la Cupa de la Cluj are ”mari speranțe și în sportivul Ispas Lorenzo, care și-a revenit în urma unei accidentări la spate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?