Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrâncean prins cu 33 kilograme de pește în bagaje


Comunicat de presă – Garda de Coastă

227 de kilograme pește confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat, în cooperare cu reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român, administrator al unei societăți comerciale, care deținea cantitatea de 194 kilograme pește fără documente legale, respectiv un altul care transporta, în bagajul personal, 33 kilograme pește, pe care ambii intenționau să le comercializeze în mod ilegal.

— În data de 15.07.2014, în jurul orei 12.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au acționat, alături de reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, verificând o locație a unei societăți comerciale situată pe malul canalului Dunavățul de Jos.

— În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 194 kilograme pește din speciile caras și biban, pentru care administatorul societății comerciale, A.A., în vârstă de 57 ani, domiciliată în municipiul Tulcea, nu a putut prezenta documente justificative.

— În aceeași zi, polițiștii de frontieră tulceni l-au identificat pe cetățeanul român L.L., în vârstă de 45 ani, care transporta, în bagajul personal, 33 kilograme de pește din speciile caras, știucă și biban, pentru care nu avea documente legale. Bărbatul în cauză, domiciliat în județul Vrancea, a declarat faptul că intenționa să comercializeze cantitatea de pește.

— În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 227 kilograme pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de ‘deținerea, transportul sau comercializarea peștelui fără documente legale’ faptă prevăzută și sancționată art. 64 din O.U.G. 23/ 2008 modificată și aprobată prin Legea 317/ 2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliție

Marius Ovidiu NICULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?