Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Bătaie între doctori la Spitalul Vidra


Un conflict de proporții a avut loc zilele trecute la spitalul din Vidra. Managerul unității, medicul Ion Doldor, îl acuză pe medicul Kila Hossni că l-a strâns de gât cu un stetoscop. Acesta din urmă neagă acuzațiile. Scandalul dintre cei doi a izbucnit din cauza cererii de concediu de odihnă depusă de medicul Kila, perioada suprapunându-se cu a celuilalt medic din secție. În acest caz, Direcția de Sănătate Publică va demara o anchetă.

Scandal mare la Spitalul Comunal Vidra. Managerul unității, Ion Doldor, și medicul internist Kila Hossni au fost implicați, marți, într-un scandal de proporții. Totul a pornit de la cererea de concediu de odihnă depusă de medicul internist, care vrea să fie liber în luna august. Mai exact, medicul internist Kila Hossni i-ar fi spus managerului Doldor că vrea să își ia concediu de odihnă pe 10 august, în condițiile în care celălalt medic internist avea deja planificat concediul de odihnă pentru perioada 28 iulie-18 august. Dacă ambii medici ar fi fost liberi, Compartimentul de Interne ar fi rămas descoperit. Managerul unității, medicul Ion Doldor, spune că medicul Ilie Manole a depus cererea de concediu cu 15 zile înainte, conform legii, când medicul Kila nici nu își planificase concediul. „La Compartimentul de Interne sunt doi medici, doctorul Ilie Manole și doctorul Kila Hossni. Conflictul a pornit de la planificarea concediului. Dr. Ilie Manole are cerere de plecare în concediu făcută conform legii, cu 15 zile înainte, mai ales că domnul doctor are biletul de odihnă deja plătit, pentru că își va face concediul în afara granițelor țării, în perioada 28 iulie-18 august. Dr. Kila a fost anunțat să dea un răspuns când își va lua concediu, iar în urmă cu vreo trei, patru zile a zis că vrea să își ia concediu începând cu 10 august, dar nu și-a depus cerere de concediu și nici măcar nu și-a făcut planificare. Problema era că această perioadă de concediu a medicului Kila se suprapunea cu cea a medicului Manole, iar compartimentul de Interne rămânea fără medici, așa că noi am zis că, pentru buna funcționare a compartimentului, trebuie să se găsească o soluție, pentru a exista fluență și continuitate a actului medical. Am vorbit cu ei și le-am zis că un medic trebuie să rămână la muncă și să găsească o cale, cine pleacă primul și cine pleacă al doilea, dar corect este, și o zic fără nicio subiectivitate, că cine are biletul de odihnă plătit, ar trebui să aibă întâietate, iar dr. Hossni a zis că indiferent de ce se va întâmpla, problemele lui de sănătate primează în fața serviciilor aduse de Compartimentul de Interne. Am zis să ca ei doi să găsească o soluție, să se înțeleagă, eu nu mă bag în treaba lor”, ne-a explicat medicul Ion Doldor.

Managerul Doldor îl acuză pe medicul Kila Hossni că l-a strâns de gât, dar acesta infirmă

În plus, Doldor spune că medicul Kila i-a adresat cuvinte jignitoare și l-a strâns de gât cu stetoscopul, provocându-i o leziune și zgârieturi. „Ieri (marți-n.r.), din cabinetul meu am sunat la Interne și a răspuns asistenta, care a zis că în secție e medicul Hossni, care a luat receptorul și l-am întrebat dacă a găsit o soluție prin care să fie continuitate în secție, iar el mi-a răspuns că sunt un sclerozat și un dobitoc și a închis telefonul. Eu mi-am ieșit din fire și m-am dus către Compartimentul de Interne, iar când am ajuns acolo, am închis ușa cam violent și l-am întrebat de ce îmi adresează cuvinte jignitoare, când eu am încercat pe cale amiabilă să discut cu el, la care el, s-a ridicat de pe scaun în prezența medicului Manole, a asistentei și a unei foste moașe, și m-a strâns de gât cu stetoscopul, de mi-a provocat o leziune latero-cervicală dreaptă cu escoriații și sângerare. Doctorul Ilie a încercat să ne despartă, iar dr. Hossni m-a îmbrâncit”, a adăugat managerul.
În replică, medicul Kila Hossni spune că nu poate fi vorba de o agresiune fizică, conflictul dintre el și managerul spitalului fiind unul verbal. „Eu nu consider că e un conflict, a fost o conversație la telefon, despre când plec în concediu, și eu i-am zis ma-nagerului că pe 10 august, și i-am repetat de trei ori că pe 10 august, în condițiile în care acum o săptămână i-am spus că plec pe 10 august. El mă întreabă iar pe cât pleci în concediu, pe 10 sau pe 11, iar eu i-am zis că pe 10, și poate că nu mă înțelege de atâta ateroscleroză și mi-a închis telefonul. Apoi, el a venit sus la mine în secție, unde mai era de față și o asistentă medicală, o pacientă și un alt medic, și a început să țipe la mine, iar eu i-am zis să nu țipe în fața pacienților. Oricum, el de când a intrat în secție,  a izbit ușa cu nervi, ca un fel de atac la adresa mea și, normal, că eu am luat poziția de apărare, dar nu m-am atins de el, a fost doar un conflict verbal. E păcat să zică așa ceva, să pună mâna pe Biblie, să văd dacă mai are curaj să zică așa ceva. Eu dimineață le-am zis tuturor colegilor ce s-a întâmplat, dar normal ar fi ca el, ca director, să nu facă pro-bleme, ci să le rezolve, să le împace”, a spus doctorul. Acesta a adăugat că directorul are alte preocupări decât să rezolve problemele spitalului. „El bagă râcă, le spune asistentelor să nu aducă pacienți la mine. Eu am programare la concediu în altă țară, nu mă duc la mare, ci e o problemă de sănătate, iar secția de interne de la Spitalul Vidra a mai fost descoperită și nu au fost probleme, iar acum s-a găsit el să spună că nu trebuie să lăsăm secția nedescoperită! Oricum, eu am vorbit cu medicul Ilie Manole și a zis că dacă e nevoie, se întoarce mai devreme din concediu cu trei zile. Directorul își face probleme că rămâne secția descoperită, în loc să se ocupe de problemele care sunt în spital”, a explicat medicul Kila Hossni.

DSP va face anchetă în acest caz

În urma conflictului care a avut loc la Spitalul Comunal Vidra, managerul unității, medicul Ion Doldor, a depus plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea și la Colegiul Medicilor și are de gând să facă plângere organelor abilitate, mai ales că și-a scos certificat medico-legal. „Eu am anunțat și poliția, și am fost la SML ca să îmi iau certificat medico-legal, unde e trecută o zi de îngrijiri medicale pentru că e vorba de sângerare. Am depus plângere la Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică, mă duc și la Procuratură și la Comisia de Disciplină a Ministerului Sănătății! Eu propun ca medicul Hossni să fie mutat disciplinar la alt spital sau desfacerea contractului de muncă, pentru că nu am siguranța vieții mele. Dacă el și-a permis să mă stranguleze într-un spital, păi dacă mă va prinde într-un loc mai restrâns mă omoară”, s-a văitat Ion Doldor. 
Directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur, a precizat că se va alcătui o comisie de anchetă, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întânplat la spitalul din Vidra.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?