Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Consiliul Local a suspendat concesionările pentru extinderea apartamentelor de la parter


Proprietarii apartamentelor de la parterul blocurilor din Panciu care intenționează să solicite concesionarea terenului din fața locuinței, în vederea extinderii acesteia, nu vor primi prea curând acordul aleșilor locali. La ultima ședință ordinară, aceștia au hotărât să sisteze, cel puțin deocamdată, astfel de cereri, pentru a nu fi afectat aspectul edilitar. Decizia a survenit după ce pe ordinea de zi a fost inclus un proiect bazat pe solicitarea unui locatar de la parterul unui bloc din centrul orașului de trecere din domeniul public în domeniul privat a unei suprafețe de 20 de metri pătrați, în vederea concesionării fără licitație publică.
„Este foarte clar că o asemenea solicitare din partea proprietarului vizează o extindere de locuință deoarece, terenul în cauză fiind chiar în fața apartamentului, el nu poate face obiectul unei concesionări cu licitație publică. Datoria mea, ca primar, era să supun în dezbaterea Consiliului Local această cerere”, a anunțat primarul Ion Petre.
Edilul a precizat că, în ultimii 11 ani, deși au mai fost înregistrate cereri similare, forul local nu a aprobat niciuna dintre ele. Excepție au făcut doar situațiile care au respectat regula generală, adoptată de consilieri, potrivit căreia extinderea unei locuințe de la parterul unui bloc se va aproba doar dacă suprafața de teren solicitată este egală cu aceea a balconului de la etajul superior. „Atât timp cât ni se cere o suprafață mai mare, nu cred că are vreun rost să aprobăm o astfel de concesiune. În caz contrar, vom crea un precedent și ne vom trezi cu o avalanșă de cereri pe care nu vom avea cum s-o mai oprim”, a fost de părere consilierul Elena Stoica. Același lucru a fost susținut și de colegul său, Gheorghe Croitoru, care a remarcat că, în ultimul caz supus dezbaterii Consiliului Local, „deasupra locuinței nici măcar nu există balcon”. Primarul Ion Petre a recunoscut că, până în anul 2000, astfel de solicitări au primit aviz favorabil de la Consiliul Local, „însă, de atunci, s-au mai schimbat legile”. „Unde s-ar ajunge dacă fiecare proprietar de la parter ar vrea să aibă o cameră în plus și să ceară extinderea apartamentului cu o astfel de suprafață? Nu este nici corect, nici legal”, a concluzionat Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?