Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Restricţii la actele emise de fisc


Fiscul vrâncean va avea restricții până pe 4 iulie la interogarea bazei de date în scopul emiterii actelor administrativ fiscale pentru cetățenii sau firmele din județ. Tot în următoarele zile, instituțiile publice și agenții economici care au deschise conturi la unitățile de trezorerie din Vrancea ce vor fi desființate trebuie să se prezinte la administrațiile financiare orășenești Adjud și Focșani pentru a primi lista cu noile conturi deoarece, din 1 iulie, plățile vor fi efectuate din noile conturi.
Restricțiile tehnice se datorează reorganizării realizate la nivelul Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea. Conform programul de reorganizare sunt desființate două administrații financiare orășenești, respectiv Odobești și Mărășești, dar și cele două administrații comunale. „În zilele de 30 iunie, 1 și 4 iulie 2011 activitatea ghișeelor de asistență contribuabili, registratură și oricare alte activități care nu implică utilizarea sistemelor informatice se va desfășura normal, potrivit programului de lucru. În perioada menționată va fi restricționată tehnic doar interogarea bazei de date în scopul emiterii actelor administrativ fiscale. Activitatea unităților de trezorerie se va desfășura în condiții normale de lucru efectuându-se operațiunile de încasări și plăți curente”, a precizat conducerea Direcției de Finanțe.
Noua organigramă prevede concedierea a 24 de persoane până la 1 august. Deocamdată nu se știe exact metodologia care va fi folosită pentru concedierea funcționarilor de la ghișeele fiscului. Cu certitudine însă, preavizele vor fi emise după 1 iulie, când vor fi reorganizate toate administrațiile financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?