Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Acţiuni pentru Siguranţa Rutieră


Poliția Rutieră Vrancea marchează debutul Decadei Acțiunilor pentru Siguranța Rutieră 2011-2020, desfășurată la nivel mondial de Organizația Națiunilor Unite. Polițiștii vrânceni vor organiza o campanie în rândul liceenilor, de conștientizare a riscurilor la care se expun în calitate de participanți la trafic și de viitori posesori ai permisului de conducere.

De cele mai multe ori tinerii devin victime ale accidentelor rutiere fie din cauza teribilismului, fie din cauza nerespectării unor reguli elementare de circulație. Campania „Alege să fii un șofer bun”, inițiată de Poliția Rutieră și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Vrancea, se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Åžcolar Județean, având ca partener Åžcoala de șoferi Scorpion. Are ca obiectiv reducerea numărului de accidente produse pe fondul conducerii imprudente a tinerilor șoferi. Astfel, în această săptămână, cu ocazia festivităților de sfârșit de an școlar, polițiștii s-au deplasat la majoritatea Colegiilor, Liceelor și Grupurilor Åžcolare pentru a sensibiliza elevii cu privire la protejarea împotriva riscurilor vătămării în accidente rutiere pe perioada vacanței școlare.
În cursul zilei de joi, polițiștii, împreună cu partenerii lor, au participat la festivitatea de premiere de la Liceul cu Program Sportiv Focșani, desfășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor, și la cea de la Colegiul Tehnic Valeriu D Cotea. Liceenilor le-au fost prezentate câteva măsuri de prevenire a implicării în accidente rutiere pe timpul vacanței școlare și le-au fost înmânate pliante cu mesaje preventive. În cursul zilei de ieri, Campania a continuat la Colegiile Naționale Unirea și Cuza, precum și în alte unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?