Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Prima maşină transparentă din plexiglas, vândută la licitaţie în SUA


Compania General Motors a investit în anii ‘30 peste 25.000 de dolari pentru a rea-liza prima mașină transparentă din plexiglas fabricată în SUA în 1939. Autoturismul a fost vândut recent la o licitație, suma vehiculată fiind de circa 475.000$. Pentru designul mașinii, GM a colaborat cu firma Rohm & Haas, care lucra deja la îmbunătățirea sticlei pentru a crea materiale mai bune.
Automobilul este modelul Pontiac Delux Six din 1939 și a fost expus în 1940 în cadrul expoziției „Highway and Horizons” de la New York. Designerul mașinii din plexiglas a fost Norman Bel     Geddes. Părțile din interior (cum ar fi bordul) sunt îmbrăcate în crom. De asemenea, cauciucurile albe originale au rămas până în ziua de astăzi, iar toată mașina este foarte bine conservată și are la bord doar 138 de kilometri.
Condiția excelentă în care se află automobilul se datorează în principal ca-lității plexiglasului față de plasticurile folosite la vremea aceea în fabricația mașinilor, care se degradau în câțiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?