Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Prichindeii pot merge la grădiniţă şi în vacanţă


Părinții care vor să scape de grija propriilor copii pe perioada vacanței, îi pot înscrie la una dintre cele două grădinițe cu program prelungit din Focșani, care țin cursuri chiar dacă este vacanță. Cererile în acest sens trebuie completate și depuse de către părinți.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, preșcolarii vor putea frecventa în această vacanță Grădinița nr.2, dar și Grădinița nr.8 din Focșani, cele două unități de învățământ urmând a-și adapta programul prin rotație. Personalul va fi asigurat pe perioada vacanței de vară cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani, însă numai dacă vor exista minim 20 de cereri. „Toate grădinițele vor face bilanțul, dacă sunt mai puțin de 20 de solicitări Primăria nu se angajează să plătească personalul. În cazul solicitărilor sporadice la grădinițe, se va apela la grădinițele care vor funcționa. În fiecare an am avut o grădiniță pe perioada vacanței de vară, dar dorim ca și părinții să fie serioși. În anii precedenți au fost solicitări și apoi au renunțat. Cerem seriozitate din partea lor”, a declarat inspectorul pe învățământ preșcolar, Cristina Mazilu.
Dacă se va întruni minimul necesar de 20 de copii, se va apela, cel mai probabil, la o firmă de katering pentru asigurarea meselor, dacă părinții vor fi de acord. Nu este exclus însă să se apeleze la bucătarii din cadrul cantinelor școlare, care ar putea găti mâncăruri la fel de gustoase, la prețuri mult mai mici. Cadrele didactice care vor opta să stea cu preșcolarii pe perioada vacanței vor munci voluntar, diminuându-și astfel perioada de concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?