Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Tatăl victimei acuză şoferul de nepăsare


Tatăl secretarului școlii din Slobozia Bradului, Adrian Chiriac, îl acuză pe șoferul care i-a accidentat fiul că deși este medic, nu i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței. Ionel Chiriac spune că bărbatul care l-a accidentat pe fiul său a avut grijă să-și strângă lucrurile din mașină, în timp ce secretarul școlii zăcea într-o baltă de sânge, în rândurile de vie, unde a fost aruncat în urma impactului. „Este de neimaginat faptul ca un om care    l-a accidentat pe un altul și care se zbătea între viață și moarte, să stea pasiv, fără să intervină într-un fel. Mai grav este faptul că acel conducător auto, care este medic la Spitalul Floreasca din capitală, a fost cât pe ce să îmi omoare fiul, dar nu a sărit să acorde el primul ajutor. Am ajuns eu de acasă, de la Tîmboiești, și el, care se afla la doi pași în mulțime, nu a schițat niciun gest. Mă întreb ce fel de om poți fi dacă ai făcut o nenorocire de acest gen și nu ești măcar curios să vezi ce a pățit cel rănit? A trebuit să stau eu  să-i țin perfuzia fiului meu și cel vinovat de producerea accidentului să stea cu rucsacul în spate, gata de plecare în excursie”, a spus Ionel Chiriac, tatăl lui Adrian Chiriac.
Adrian Chiriac, secretarul Åžcolii Slobozia Bradului, a fost victima unui accident rutier produs vinerea trecută, la ieșirea din comună. Adrian Chiriac ieșise la ocazie pe marginea drumului național și a avut ghinionul să se afle în locul în care s-au ciocnit două mașini. În urma accidentului, secretarul școlii a fost luat pe sus și târât pe capota uneia dintre mașini aproape 100 de metri, până în vie. El a fost preluat de o ambulanță după 45 de minute și transportat de urgență la Spitalul Județean. Adrian Chiriac a ieșit de la Terapie Intensivă în cursul zilei de marți, fiind în continuare sub supraveghere medicală.
Contactat telefonic, medicul Dan Scorpie, cel care l-a lovit cu mașina pe secretarul școlii din Slobozia Bradului, spune că victima nu avea nevoie de prim ajutor. „Tatăl victimei nu minte când spune că nu i-am acordat primul ajutor. Este adevărat că nu am făcut acest lucru, dar nu pentru că nu am vrut, ci  pentru că nu se impunea. Victima era conștientă, comunica, nu aveam ce să fac. Nu puteam să-mi intru în rolul de medic și să-l operez acolo. Victima avea o mână ruptă, asta a fost tot. Am văzut în ce stare este și m-am liniștit. Am făcut ce am putut face în acel moment. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni”, a precizat Dan Scorpie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?