Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Adjudul va avea creşă


Proaspetele mămici din Adjud, care vor să se întoarcă mai repede la lucru și nu au în grija cui să-și lase copiii, pot răsufla ușurate. Municipiul Adjud a fost inclus pe lista Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului pentru construirea unei creșe.
În prezent, în Adjud nu există nicio creșă, iar acest lucru afectează viața mămicilor, care nu se pot întoarce la muncă înainte de finalizarea celor doi ani de concediu de maternitate. Creșa va fi construită în vecinătatea  Grădiniței nr. 4 cu program prelungit, iar șefa instituției de învățământ, directoarea Florica Dulgheru, va coordona lucrările. Pașii următori în acest proiect sunt demararea licitației și darea în folosință de către Consiliul Local a terenului. „În urma unui studiu efectuat, s-a stabilit că este necesară înființarea a două grupe de copii pentru creșă, 1-2 ani și 2-3 ani. Această creșă va aduce multe beneficii pentru Adjud, asta deoarece mămicile vor avea unde să-și lase copiii până în 3 ani, cât timp sunt la serviciu. Se vor crea locuri de muncă, iar municipiul se va dezvolta. Creșa va fi realizată la standarde europene și va avea în dotare: bucătărie, spații pentru toaletarea copiilor și spații pentru studiu, odihnă și joacă. Sper că până în toamnă să avem turnată temelia”, a precizat Florica Dulgheru, directoarea Grădiniței nr. 4 cu program prelungit din Adjud.
Dacă lucrările se vor derula fără probleme, în 2013 Adjudul va avea creșă și odată cu aceasta se vor crea 10-15 locuri de muncă. Suma pe care vor trebui să o plătească părinții lunar pentru un copil va fi de aproximativ 100 lei sau chiar mai puțin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?