Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Premiu Microsoft pentru un student vrâncean. El și echipa sa au creat un dispozitiv care urmărește echilibrul urechii interne


O echipă de studenți de la Universitatea Politehnică din București, dintre care unul vrâncean, a câștigat premiul I la categoria „Inovație”, în cadrul concursului „Microsoft Imagine Cup”, organizat de Microsoft. Câștigătorii au fost anunțați vineri. Echipa este formată din vrânceanul Cristian Alexandrescu, în calitate de UX Designer, Iulian Mateșică, inginer hardware, și Flavia Oprea, dezvoltator de produse. Echipa lor se numește ENTy și prin câștigarea primului loc la categoria Inovație, și-a asigurat participarea la runda finală a competiției globale a studenților în domeniul tehnologiei, se arată pe http://blogs.microsoft.com. Potrivit aceluiași site, echipa din care face parte Cristian Alexandrescu a câștigat un premiu de 50 de mii de dolari.
Echipa care a reprezentat România la „Microsoft Imagine Cup” a creat un dispozitiv care urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. „Echipa ENTy a României a creat un dispozitiv ușor de purtat, high-tech, care urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul este de dimensiunea unei chei de ușă și este purtat pe spate sau pe cap și poate detecta probleme ale urechii interne și (poate prezenta) alte date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților”, este descrierea făcută echipei noastre, pe site-ul amintit, de staff-ul Microsoft News Center.
„Experiența pe care am acumulat-o aici este uimitoare, care nu poate fi spună în cuvinte. Imagine Cup a deschis multe drumuri echipei noastre și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy – Ureche, Nas, Gât – dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea.

Sursa FOTO: http://blogs.microsoft.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?