Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Activități extrașcolare la Școala Duiliu Zamfirescu Dumbrăveni


Elevii din cadrul școlilor Dumbrăveni și Cândești au luat parte, la sfârșitul lunii noiembrie, la activități dedicate Săptămânii Educației Globale. Astfel, elevii au aflat date despre importanța protejării mediului, despre educație și rolul acesteia în formarea societății, despre pace și problema violenței la nivel mondial. Cadrele didactice din cele două școli s-au implicat în realizarea materialelor, iar elevii au compus poezii și texte, au realizat afișe și desene, respectând tema „Lumea mea depinde de noi”. Activitățile realizate au fost: „Să ne protejăm planeta!”, „SOS Terra!”, „Un om educat este un om puternic!”, „Prietenii naturii, ocrotind natura, ocrotim viața!”, „Pacea, văzută prin ochi de copil, Terra-casa noastră!”, „Protejarea mediului înconjurător – măsuri”.
Activitățile extrașcolare au continuat cu evenimentele dedicate Zilei Naționale a României. Conform datelor furnizate de Cătălina Grăjdan, directorul unității de învățământ al școlii din Dumbrăveni, proiectul educațional „1 Decembrie, Ziua Națională a României, Ziua Tuturor Românilor!” a fost gândit și realizat de profesorii: Cerasela Bălan, Felicia Radu, Adriana, Fogoroș Daniela Tîlvăr și Corina Butnaru. Elevii s-au pregătit de sărbătoare, realizând expoziții cu desene sugestive, stegulețe tricolore și cocarde. Activitatea a început cu intonarea imnului de stat al României, apoi a urmat o scurtă prezentare a istoricului acestei zile și a evenimentelor premergătoare, realizată de profesorii Cerasela Bălan și Alexandru Crintea.
„Consider că 1 Decembrie este ziua de suflet a românilor, moment crucial al istoriei moderne a României. Momentul 1 Decembrie 1918 nu trebuie uitat de generația tânără. Iubind și stimând evenimentele majore din istoria noastră ne cinstim poporul din care facem parte”, a transmis profesorul de istorie, Alexandru Crintea.
Elevii îndrumați de profesoara Corina Butnaru au susținut un scurt moment artistic, iar la finalul programului au fost recitate poezii de elevii clasei I, pregătiți de doamna Felicia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?