Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Poliţiştii au rămas cu… murăturile


Murăturile polițiștilor nu au fost adjudecate. Cea de-a doua licitație, organizată de sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, pentru vânzarea a peste 600 de kilograme de murături a fost un eșec. Nimeni nu s-a înscris la licitație, motiv pentru care murăturile au rămas tot în cămara polițiștilor.
Astfel, întreaga cantitate de acrituri va fi transferată fără plată la o instituție publică. La prima licitație prețul unui kilogram de murături a fost de 2,8 lei. Pentru că nimeni nu le-a vrut atunci, ieri s-a organizat cea de-a doua licitație, iar prețul a scăzut cu 20%. Cu toate acestea, nimeni nu a avut nevoie de acritură, căci și așa traiul este destul de… amar. „Astăzi (ieri-n.r) a avut loc cea de-a doua licitațue, dar nu s-a prezentat nimeni. Întreaga cantitate de murături urmează să fie transferată, fără plată, la instituțiile publice. Au mai fost și alte alimente perisabile, dar au fost transferate înainte de organizarea licitației”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
În urmă cu ceva timp, o parte dintre acriturile de la popota polițiștilor a fost preluată de jandarmi.
Reprezentanții IPJ spun că murăturile ar fi fost consumate fără probleme, dar pentru că bucătarul s-a îmbolnăvit, polițiștii s-au văzut nevoiți să le scoată la licitație, ca să nu se strice. Polițiștii spun că începând cu data de 18 octombrie 2010, activitatea popotei a fost întreruptă din cauza unor probleme obiective, respectiv efectuarea concediului de odihnă a personalului care își desfășura activitatea la popotă, precum și îmbolnăvirea și internarea în spital a bucătarului. Drept urmare, popota unității nu a mai funcționat în această perioadă. Odată cu închiderea popotei, polițiștii au rămas pe stoc cu 600 de kilograme de murături, conservate în butoaie și depozitate în interiorul unității. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul Bogdan Toader, a precizat că au fost efectuate demersuri către unitățile MAI, MApN și Penitenciarul Mândrești, pe lângă care funcționează popote, acestea nefiind interesate de cumpărarea acriturii.
De menționat este faptul că asigurarea produselor alimentare necesare preparării hranei s-a făcut din fondul de rulment, constituit de către beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?