Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Angajaţii DGASPC au primit daruri de la beneficiari


Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, beneficiarii locuinței protejate Casa „Anca” din Odobești, îndrumați de personalul ce-i deservește, au dorit să-și exprime mulțumirea și recunoștința față de o parte dintre salariații Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Astfel, cei 10 beneficiari le-au oferit daruri simbolice, constând în obiecte de tip artizanal, confecționate chiar de ei. Ideea lor a fost primită cu entuziasm de directorul Direcției, Daniela Nicolaș, care a primit o sacoșă de criză, pe care erau cusute un iepuraș și un ou. „Le mulțumesc salariaților pentru grija și preocuparea pe care o arată față de beneficiari în fiecare zi, iar beneficiarilor le doresc să se perfecționeze în confecționarea unor astfel de articole și împreună să înființăm, de ce nu, un atelier protejat în care ei să activeze. Așa am putea arăta tuturor că putem trăi independent alături și împreună cu ceilalți membri ai comunității”, a declarat Daniela Nicolaș.
Dorința tuturor, chiar și a be-neficiarilor, ține de identificarea unor locuri de muncă, mai ales că, o parte dintre ei au calificări. Înainte să le ureze sărbători fericite, Daniela Nicolaș a făcut un apel către angajatori, care i-ar putea vizita și le-ar putea asigura un loc de muncă. „Fac un apel la societățile comerciale să-i viziteze și să le ofere beneficiarilor oportunitatea de a accesa un loc de muncă, având în vedere că unii au și calificare profesională în acest sens. Le doresc sărbători fericite și să-și ducă talentul mai departe”, a adăugat directorul DGASPC.
Gestul beneficiarilor cu vârste cuprinse între 33 și 50 de ani nu este deloc izolat. De 1 și 8 martie, ei au confecționat mărțișoare pe care le-au donat tuturor celor care au dorit. Educatorul Simona Andreiu susține că beneficiarii și-au exprimat în mai multe rânduri disponibilitatea de a lucra, însă din cauza sărăcirii pieței muncii în pri-vința joburilor, au rămas fără ocupație. „Ei au deschiderea de a merge la un serviciu, dar momentan nu sunt posturi și pentru ei. Toți au capacitatea de a fi încadrați în muncă. În 2007, toți aveau contract de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată”, ne-a spus educatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?