Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Un nou model Porsche, plasat între 911 şi 918?


Nu mai departe de luna trecută, prin metoda deja obișnuită a informațiilor „scăpate” de diverse „surse apropiate afacerii”, aflam că Porsche va strecura între modelul 911 GT2 RS și recentul 918 Spyder un nou supercar, rival pentru Ferrari 458 Italia și Lamborghini Gallardo.
Ei bine, lucrurile încep deja să se precipite, cel puțin sub aspectul informațiilor ce continuă să devină publice (deși la fel de neoficiale). Astfel, noul Porsche va avea o caroserie ultraușoară din fibră de carbon și un sistem de suspensii ce va prelua aproape totul de la actualele modele.
Astfel, suspensia-față va fi cea prezentă pe actualul 911, în timp ce în spate va fi folosită o evoluție a celei de pe Cayman. Nu există deocamdată informații referitoare la propulsoare, însă dacă luăm în calcul unde va fi plasat modelul în gama Porsche, putem considera drept suficient și motorul de pe 911 GT2 RS (foto), un boxer cu șase cilindri, de 3,6 litri, ce dezvoltă 620 CP. Decizia referitoare la când va fi lansat noul supercar va fi luată în cursul acestui an, iar odată obținută aprobarea, Porsche ar putea ținti un nivel al vânzărilor pentru noul model de 2.500-3.000 unități anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?