Ingrediente:
1 piept de pui mai mare
un ardei gras roșu
un ardei gras galben
un dovlecel mic
2 cepe albe potrivite
2 roșii potrivite
4 felii de pâine
150-200 ml bulion
sare, piper, busuioc, cimbru (după gust)
Mod de preparare:
Puiul se opărește în apă clocotită 10-15 min, apoi se taie cuburi potrivite și se prăjește în ulei(în tigaie sau în friteuză). Se lasă la scurs în hârtie absorbantă sau într-o sită. În 3-4 linguri de ulei într-o tigaie se prăjește ceapa tăiată solzișori sau peștișori, ardeii tăiați fâșii de 3-4 cm, dovlecelul tăiat în patru apoi feliat subțirel, roșiile opărite curățate de pieliță apoi cuburi, iar peste legume turnați bulionul. Potriviți de condimente, dar nu uitați de busuioc și cimbru. Prăjiți feliile de pâine și tăiați-le cuburi. La aranjarea în farfurie puneți o cantitate de pui prăjit, deasupra legume, iar peste legume, pâinea prăjită.
Poftă bună!