Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Familie sud-africană, condamnată la 29.000 de ani de închisoare


O familie sud-africană a fost condamnată la aproape 29.000 de ani de închisoare, după ce a fost declarată vinovată de 395.000 capete de acuzare într-o afacere de escrocherie piramidală care a făcut 30.000 de victime, a anunțat vineri un cotidian sud-african. Prezentată drept capul escrocheriei, Marietjie Prinsloo, 56 de ani, a fost declarată vinovată de extorsiune, fraudă și furt în privința unor investiții de 1,5 miliarde de ranzi (157 milioane de euro), informează cotidianul Beeld.
Ea urmează să facă de fapt 25 de ani de închisoare, ca urmare a contopirii pedepselor. Fostul ei soț, fiica și nepoata vor face fiecare 12 ani de închisoare. În cadrul afacerii, au fost escrocați muncitori care și-au investit pensia modestă sau indemnizațiile acordate la concediere în afacerea creată de familia acuzată și condamnată.
Afacerea a mers bine la început, lucru care i-a adus lui Marietjie Prinsloo titlul de ‘îngerul din Vanderbijl Park’, numele unui oraș din sudul Johannesburgului.
Dar, după patru ani, jocul piramidal s-a prăbușit, iar bunurile familiei – ferme, animale, elicopter, case de lux, mobilă și tablouri – au fost scoase la licitație pentru recuperarea unei părți din fondurile investite de cei aproximativ 30 000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?