Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Remedii florale Bach


Îmbolnăvirile de care suferim sunt o consecință a unor tulburări psiho-emoționale apărute în urma interacțiunii noastre cu ceea ce ne înconjoară sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reușit să le amortizăm îndeajuns. În alte cazuri, poate fi vorba despre imperfecțiuni ale personalității care se cer a fi transformate și sublimate pentru a ne putea înscrie pe traiectoria unei evoluții spirituale.
 În ultima vreme avem la îndemână din ce în ce mai multe terapii care să ne susțină în restabilirea echilibrului interior. Una dintre cele mai profunde și eficiente este terapia cu remediile florale a doctorului Bach.
Având un ascuțit simț al observației și înzestrat fiind cu sensibilitate specială, Dr. Bach a descoperit și perfecționat un sistem terapeutic format din 38 de esențe florale. Schimbarea atitudinii față de boală, viață, față de cei din jur și de noi înșine determină o recuperare mai rapidă, prin activarea potențialului de vindecare și creșterea imunității.
 
Remediile florale au fost grupate în 7 categorii, după cum urmează: 
 – Frică: plop tremurător, corcoduș, crețișoară, castan roșu, trandafir sălbatic
 – Incertitudine: porumbar sălbatic, ovăz sălbatic, cerato, carpen, gențiană de toamnă, orz sălbatic
 – Preocupare excesivă pentru bunăstarea celorlalți: verbină, viță de vie, apă de izvor, fag comun, cicoare
 – Preocupare insuficientă pentru prezent: caprifoi, viță albă, măceș, mugure de castan sălbatic, măslin, muștar sălba-tic, castan alb
 – Singurătate: iarbă neagră, slăbănog, vioreaua de baltă
 – Sensibilitate excesivă la influențe și idei: nuc, țintaură, agrimonia sau turtiță mare, ilice
 – Dezamăgire sau disperare: lariță, ulm, stejar, măr pădureț, pin, salcia galbenă, castan comestibil, Steaua din Betleem/bălușca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?