Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Profesorii pot învăţa pentru… elevi


Cadrele didactice din învățământul preuniversitar, dornice să își îmbunătățească activitatea la catedră, sunt invitate să se înscrie la o nouă selecție pentru formatori. Concursul de dosare pentru selecția formatorilor a debutat în data de 5 ianuarie și va continua până pe 31 ale aceleiași luni. Sunt așteptate să se înscrie la această selecție cadrele didactice care au certificat sau atestat de formator eliberat de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, care au minim gradul didactic II. Dosarul de înscriere va conține pe lângă acel atestat, și certificatul de grad didactic II, ade-verința de la unitatea de învățământ la care dascălul interesat profesează, diploma de licență însoțită de foaia matricolă, CV-ul, dar și o scrisoare de intenție. Certificatele de formator obținute prin Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților nu sunt luate în considerare la întocmirea dosarelor.
Formatorii vor fi pregătiți și implicați în elaborarea unor materiale adresate elevilor de liceu și a derulării sesiunilor de instruire în licee. Printre obiectivele specifice ale sesiunii de formare, se va urmări îmbunătățirea evaluării performanțelor elevilor prin dezvoltarea unor aplicații informatice și a unei baze de date cu resurse digitale specifice, itemi de evaluare care să poată fi utilizați atât de către profesori cât și de elevi în cadrul proceselor de evaluare și autoevaluare. Îmbunătățirea proceselor de autoevaluare ale elevilor din învățământul preuniversitar prin dezvoltarea de metodologii și instrumente de evaluare care să implice utilizarea de resurse digitale specifice este un alt obiectiv al formării, alături de creșterea calității proceselor de evaluare a elevilor, prin facilitarea accesului cadrelor didactice și elevilor la resurse și servicii digitale pentru evaluarea performanțelor, a dezvoltării personale și a perspectivelor privind evoluția în carieră a acestora. Nu în ultimul rând cursurile de formare ale profesorilor își propun dezvoltarea unui corp comun de metodologii, proceduri și instrumente de evaluare, a căror aplicare să asigure premisele instaurării unei culturi a evaluării la nivelul învățământului preuniversitar.
Relații suplimentare despre acest concurs de selecție se pot obține accesând pagina de web a Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani, la adresa http://www.ccdfocsani.ro/, secțiunea noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?