Ziua Pâinii, la Colegiul Economic Focșani

0
631

În cadrul Programului Mondial „Eco Școala”, elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani au marcat Ziua Mondială a Alimentației și Ziua Pâinii pe 16 octombrie. Activitatea a fost realizată de elevii clasei a X-a F care au promovat și sensibilizat tinerii cu privire la risipa de alimente și efectele acesteia asupra oamenilor și al planetei. Elevii participanți au scos în evidență că pâinea a fost întotdeauna mult mai mult decât o simplă sursă de nutriție. Ea reprezintă baza culturală, socială și istorică a umanității. A fost și rămâne un simbol al ospitalității și al unității familiei și comunității. De altfel, imaginea unei familii sau a unui grup de prieteni adunându-se în jurul unei mese cu pâine proaspătă este universală.

Pâinea este mult mai mult decât o bucată de aluat copt. Este un simbol al vieții, al unității și al culturii noastre. În fiecare felie de pâine se ascunde o poveste caldă, un gust autentic și o tradiție ce a unit oamenii de-a lungul secolelor. Cu recunoștință și respect, celebrăm Ziua Mondială a Pâinii atât pentru simbolismul ei profund, cât și pentru rolul său fundamental în hrana noastră cotidiană. Totodată, s-a discutat și despre importanța pâinii în alimentație, consumul de pâine în țara noastră fiind peste media europeană. Pâinea, un produs universal, întâlnit în cele mai multe civilizații, rămâne și astăzi alimentul de bază indispensabil. Activitatea afost coordonată de doamnele profesoare Alina Lavinia Seceleanu, Cristina Valentina Gheorghiță și Carmen Corina Vișan.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here