Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Topul firmelor vrâncene


Cele mai importante societăți din județ au fost premiate, ieri, la a XVII-a ediție a Topului firmelor organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea. Premiile reflectă activitatea firmelor din 2009.

Zeci de patroni au fost prezenți la evenimentul organizat la restaurantul Casa Elena de către CCIA Vrancea. Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Sorin Vornic, i-a felicitat pe oamenii de afaceri care au rezistat ultimilor doi ani, cea mai dificilă perioadă prin care a trecut economia românească. Criza econo-mică și lipsa unui program concret a Guvernului Boc   s-au văzut în numărul mare de firme care și-au închis porțile în ultimii doi ani.
Sorin Vornic a prezentat ultimele date statistice, bazate pe cifrele oficiale de la Registrul Comerțului. Astfel, Vrancea este pe locul 32 în ceea ce privește numărul firmelor active, care a scăzut în ultimii ani de la 8 mii, în 2009, la 6.660 în 2010. De asemenea, s-au redus investițiile străine, care se situează la 10% față de nivelul înregistrat în 2008. „2.800 firme au depus cereri de suspendare a activității în ultimii doi ani”, a afirmat Sorin Vornic. De asemenea, a crescut de peste 4 ori numărul patronilor care și-au radiat afacerile.
Referitor la înregistrarea de noi agenți economici, s-au înregistrat creșteri doar la categoria persoane fizice autorizate, de la 306 în 2008 la 1.209 în 2010. În ceea ce privește SRL-urile, numărul s-a redus dramatic în ultimii ani, de la 1.012 în 2008 la 461 în 2010.
„S-a renunțat la SRL-uri, probabil și din cauza impo-zitului minim, care sperăm să nu fie reintrodus”, a afirmat Sorin Vornic, precizând că Vrancea este un județ dominat de IMM care au o pondere de 99% din totalul firmelor.

Mediul privat, soluția pentru șomeri

Reprezentanții auto-rităților locale au arătat că, în continuare, mediul privat rămâne singura soluție pentru tinerii care își caută un loc de muncă. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, a arătat că posturile sunt blocate de doi ani în domeniul public iar situația nu se va schimba în 2011.
„Vă felicit în primul rând în numele președintelui Consiliului Județean, Ma-rian Oprișan, pentru că ați reușit să vă mențineți pe piața vrânceană chiar dacă situația actuală este dezastruoasă. Vă mulțumesc pentru că sunteți singura variantă pe care un tânăr se poate plia. Vă urez succes chiar, în situația actuală, anul 2011 va fi mai rău ca acest an”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu.
La rândul său, viceprimarul Focșaniului, Bogdan Matișan, le-a mulțumit oamenilor de afaceri pentru sprijinul pe care îl acordă comunităților locale. „Fără dumneavoastră, cu certitudine că dezvoltarea socială, culturală și edilitară nu ar exista. Vă mulțumesc din partea Primăriei Focșani și vă urez succes”, a afirmat viceprimarul Bogdan Matișan.

Facilități pentru membrii CCIA

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Sorin Vornic, a prezentat noile facilități oferite firmelor pentru promovarea pe piața națională. Vornic a arătat că există o hotărâre a Adunării Generale a Camerei de Comerț a României referitoare la reduceri pentru firmele care aparțin organizației patronale. Din 2011, fiecare firmă, membră a Camerei de Comerț, beneficiază de o reducere de 20% a tarifelor de participare la expozițiile organizate la Romexpo. De asemenea, o altă facilitate este prezentarea la standul CCIA din Romexpo. Sorin Vornic a arătat că CCIA Vrancea va avea un stand gratuit la Romexpo pentru a prezenta economia județului. „Vom avea un stand pe care îl punem gratuit la dispoziția firmelor interesate”, a precizat Sorin Vornic.

CASETA

Cele mai importante societăți vrâncene premiate de Camera de Comerț

Trust LF Trade, industria produselor primare
Vrancart Adjud, industria lemnului și a produselor din lemn, a celulozei, hârtiei și produselor din hârtie
Pandora Prod, industria produselor textile
Aurora Com Odobești, industria alimentară
Vranlact Focșani, industria alimentară
Vincon Vrancea, cultivarea plantelor
Veritas Panciu, cultivarea plantelor
Avicola Focșani, creșterea animalelor
Premium Porc, creșterea animalelor
Agroind Focșani, creșterea animalelor
Cristilory Prod, lucrări de construcții
General Construct, lucrări de construcții
A.G. Grupinstal, lucrări de instalații
Alma Consulting, servicii profesionale
Smart Groul Solutions, servicii de consultanță
Deep Serv 2000, servicii generale
Cup-Salubritate, servicii de colectat și reciclat deșeuri, salubritate
Scorpion Test 2006, învățământ
Bogmad Prestcom, comerț cu ridicata al produselor 2 nealimentare
Scorpion Exim, comerț cu autovehicule
Auto Aiss, comerț cu autovehicule
Zanfir SNC, comerț cu amănuntul în magazine
Farmacia Alcor, farmacii
Multifarm, farmacii
Tricotton Junior, industria produselor textile
Diplomatic International, industria alimentară
Cramele Odobești, industria băuturilor
Vinexport Trade-Mark, industria băuturilor
Vinexport, industria băuturilor
Odobești Vinex, industria băuturilor
Viticom Panciu, industria băuturilor
SIF Computer, industria mașini și echipamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?