Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Îmbrăcăminte la preţuri de criză


Astăzi, la Sala Polivalentă din Focșani, se deschide ediția a 92 – a a Târgului Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte „CONFINTEX 2010”. Aproape 40 de firme vor expune la Focșani produse diversificate, de la confecții textile, de blană sau piele, până la lenjerie de pat și încălțăminte. Suprafața de expunere totală a produselor este de aproximativ 500 metri pătrați. Din oferte nu vor lipsi paltoanele, pantalonii din piele, fustele (mini sau lungi), cizmele. Programul de vizitare este de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 – 19.00, iar duminică până la ora 15.00.
„CONFINTEX este cel mai mare târg de profil care se organizează în Focșani. Este primul și ultimul din acest an, aici. În funcție de succes vom decide dacă revenim la anul sau nu”, a afirmat președintele executiv al FEPAIUS, Aureliențu Popescu.
Va fi o gamă variată de produse, tot ce poate oferi industria de textile din România. „Vor fi reduceri de prețuri, prețuri de fa-brică. Prețuri de criză. Expozanții vor să își vândă marfa”, a arătat Aureliențu Popescu.
Organizarea târgului are loc în contextul scăderii producției în acest domeniu precum și a numărului de persoane care lucrează în fabricile de confecții. Președintele executiv al FEPAIUS, Aureliențu Popescu, a arătat că firmele de confecții românești au suferit și în 2010 o scădere a producției. „Producția industrială a scăzut cu 4% față de anul trecut. În această perioadă forța de muncă a scăzut cu aproape 2%”, a arătat Aureliențu Popescu.
Textiliștii arată că prognoza pentru următorii ani nu este foarte optimistă. Ei consideră că declinul industriei românești va continua și în anii următori. „Avem cea mai scăzută putere de cumpărare. Suntem la jumătatea mediei europene. Este un lucru rău. Este clar că suntem în recesiune, că va dura. Asta este România. Nu sunt speranțe că anul viitor se vor așeza treburile. Este clar că nu vom mai reveni la anii buni pe care i-am avut o perioadă lungă de acum încolo”, a precizat Aureliențu
Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?