Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fără tichete de masă pentru bugetari


Angajații din sectorul public nu vor beneficia nici anul viitor de prime, tichete de masă, cadou și de vacanță, iar munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele de sărbători va fi compensată numai cu timp liber, relevă legea salarizării, obținută de Mediafax.
Documentul stabilește că instituțiile pu-blice centrale și locale, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, cu excepția instituțiilor finanțate integral din venituri proprii, nu vor acorda în continuare tichete de masă personalului.
De asemenea, în bugetele pe anul 2011 ale instituțiilor pu-blice centrale și locale, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete cadou și tichete de vacanță.
În anul 2011 nu se acordă nici ajutoare sau in-demnizații la ieșirea la pensie, retragere, în-cetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
„Sumele co-respunzătoare premiului anual pentru anul 2010 nu se mai acordă începând cu luna ianuarie 2011, acestea au fost avute în vedere la stabilirea majorărilor sala-riale ce se acordă în anul 2011 personalului din sectorul bugetar”, se mai arată în do-cument.
În anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii. „În anul 2011, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător”, se mai arată în document.

Proiectul legii salarizării este datat 17 noiembrie 2010 și a fost discutat miercuri de Guvern, urmând să fie aprobat luni, după consultarea cu FMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?