Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Bursa „Meritul olimpic” pentru o fostă uniristă


Focșăneanca Ioana Sorina Alexandru, absolventă a Colegiului Național „Unirea”, se află pe lista studenților beneficiari ai bursei „Meritul olimpic”. Numele ei se regăsește pe o listă alături de aproape alți o sută de absolvenți de liceu, ori elevi cu merite deosebite la olimpiadele școlare internaționale la care au luat parte. Ioana Sorina Alexandru a obținut, anul trecut, premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Română.
Ea a fost admisă la Facultatea de Teatru, secția Teatrologie, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale” din București și va beneficia din partea statului de o binemeritată bursă de studii, fiind singura din județ care a reușit să dobândească o așa importantă distincție din partea Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.
Conform actului normativ care reglementează recompensarea olimpicilor internaționali, inițial, suma pe care urma să o primească studenta era de 200 de lei pe lună, însă a fost modificată în funcție de evoluția indicelui de inflație.
Astfel, în acest an a ajuns la cuantumul de 290 de lei. Deocamdată nu se știe exact când va intra fosta „uniristă” în po-sesia banilor.
Cert este că rezulta-tul excepțional pe care l-a obținut la olimpiadele internaționale la care a participat cu succes când era liceană, este rezultatul multor ani de sacrificii și dedicație față de studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?