Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Dosarul corupţiei la Bac, o nouă amânare


Dosarul în care fostul inspector general, Iordache Bostan, alături de  profesori și primari au fost trimiși în judecată fiind acuzați de fraudarea examenului de Bacalaureat din 2008 a fost amânat, ieri, la ce-rerea apărătorilor inculpaților, pentru pregătirea apărării. Instanța a fixat termen de judecată pentru data de 21 decembrie.
Pe lista inculpaților se află și soția fostului inspector general, Mariana Bostan.
În timp ce Iordache Bostan este judecat pentru trafic de influență și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, soția sa este acuzată de complicitate la infracțiunea de  trafic de influență și complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență.
În dosar sunt judecați și primarii Ion Petre, din Panciu, și Vasile Zbârciog, din Străoane. Ambii sunt cercetați pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Procurorii DNA au mai trimis-o în fața instanței de judecată și pe profesoara de limba franceză și engleză de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza”, Anca Sonia Alexandrescu, care este acuzată de luare de mită în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.
Åži directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, profesorul Florin Iamandei cât și Nicoleta Moise, profesor de limba și literatura română de la același liceu sunt, de asemenea, acuzați de fapte de corupție. Profesoara este cercetată pentru instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în formă continuată, luare de mită în formă continuată, dare de mită, trafic de influență în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.
Pe lista neagră se regăsește și Angela Sârbu, profesor de chimie la Colegiul Național „Unirea”, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?