Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Săli de judecată în fosta Bancorex


Până la construcția unui Palat de Justiție în Vrancea, continuă lucrările de reamenajare a clădirii fostei Bancorex, în vederea transformării acesteia într-un loc propice ținerii ședințelor de judecată.
Săptămâna trecută, după ce a fost finalizată și avizată de membrii Comisiei Tehnico – Economice (CTE) din cadrul Ministerului Justiției (MJ) faza de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), s-a trecut la faza a doua de proiectare, respectiv cea în care se elaborează proiectul tehnic și detaliile de execuție. „Conform calendarului, la sfârșitul lunii octombrie acest proiect va fi depus la Ministerul Justiției pentru avizarea în CTE. Ulterior, se vor demara procedurile de achiziție a lucrărilor de execuție”, a precizat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.
În ceea ce privește construcția unui nou Palat de Justiție în Vrancea, oficialii Tribunalului spun că în acest moment este elaborat, de mi-nister, un proiect de hotărâre de Guvern, prin care să se aprobe transmiterea imobilului în suprafață de 11.338 metri pătrați situat în municipiul Focșani, strada Lupeni numărul 7, din domeniul pu-blic al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean, în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Justiție, în schimbul imobilului situat în Focșani, strada Cuza Vodă numărul 8, care ar urma să treacă din domeniul public al statului și administrarea MJ în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean. Consiliul Județean Vrancea a aprobat deja, prin hotărâre, acest transfer.
Reamintim că și clădirea fostului Bancorex, care este o soluție provizorie, până la construcția unui Palat de Justiție, a fost dată în folo-sință gratuită Tribunalului Vrancea tot de către Consiliul Județean Vrancea. Propunerea ca imobilul să fie dat cu titlul de folosință gratuită Tribunalului Vrancea a venit chiar din partea președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Procedura de contractare servicii de proiectare tehnică pentru amenajarea clădirii a fost demarată, licitația fiind câștigată de IPCT București.
În prezent, Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani își desfășoară activitatea în clădirea situată pe strada Cuza Vodă din Focșani, clădire încadrată în clasa de risc seismic 1.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?