Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Senatul va rediscuta toate punctele fierbinţi din Legea pensiilor


Senatul va discuta mai multe articole ale Legii sistemului unitar de pensii, nu doar articolul privind vârsta de pensionare, la care se referă cererea de reexaminare a președintelui Traian Băsescu, o decizie în acest sens fiind luată ieri de Comisia juridică.
Membrii comisiei au fost sesizați de Biroul Permanent al Senatului să exprime un punct de vedere, urmând ca alte comisii permanente să avizeze, respectiv să dea un raport asupra cererii de reexaminare.
Senatorul PSD Adrian Å¢uțuianu a explicat că printre argumentele pentru care este necesară o reluare în discuție a legii se numără faptul că ea a fost adoptată tacit de Senat și „prin fraudă la Camera Deputaților”, practic  „nediscutată serios”, că există precedentul cererii de reexaminare a Legii Agenției Naționale de Integritate, când s-au adăugat și alte articole, nefiind înlocuite doar cele declarate neconstituționale. De asemenea, pentru că Regulamentul Senatului nu interzice acest lucru și, nu în ultimul rând, că interesează o largă categorie de persoane.
În final, susținătorii poziției potrivit căreia poate fi rediscutată legea și nu numai un singur articol au avut câștig de cauză: 5 voturi pentru, ale reprezentanților PSD și PNL, și 3 împotrivă – ale senatorilor PDL și UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?