Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Noul director al ENET are un salariu lunar de 6.000 lei


   Consiliul de Administrație al SC ENET SA a aprobat, luna trecută, și salarizarea noului director al societății de termoficare din municipiul Focșani, odată cu numirea în funcție. Manole Merchea va fi remunerat cu circa 6.000 de lei pe lună, în condițiile în care are de respectat niște indicatori de performanță destul de stricți, pentru aducerea societății pe profit.
    Potrivit informațiilor oferite de președintele Consiliului de Administrație de la ENET, conform legii, salariul directorului unei societăți precum ENET poate fi de maximum 24.000 lei, adică până de 6 ori media pe ramură, în domeniul energetic această medie fiind de 4.000 lei. Întrucât „fabrica de căldură” traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Consiliul de Administrație a decis ca salariul noului director să fie de „numai” 6.000 lei lunar. Pentru a primi această remunerație, Merchea trebuie să îndeplinească niște indicatori de performanță stabiliți de același Consiliu de Administrație. „Trebuia să stabilim și salariul noului director, odată cu numirea sa în funcție și având în vedere și schimbările legislative care au intervenit. Un director, precum cel de la ENET, poate primi până de 6 ori media pe ramură, care în acest caz este de 4.000 de lei. Salariul maxim aprobat poate fi de 24.000 lei. Noi am decis ca noul director să primească în jur de 6.000 de lei, dată fiind situația financiară a ENET. Conform legii, directorul are de realizat niște indicatori de performanță, care sunt destul de dificili, pentru a aduce pe profit ENET. În funcție de realizarea acestor criterii de performanță își va primi salariul. Există implicare pentru a redresa ENET-ul”, ne-a declarat Vasile Dobre, președintele Consiliului de Administrație al ENET.
    Realizarea indicatorilor de performanță va fi verificată de Consiliul Local Focșani, prin intermediul reprezentantului în Adunarea Generală a Acționarilor și de Consiliul de Administrație al ENET, pe baza rapoartelor periodice (anuale și semestriale) depuse de director. Potrivit legii, directorul general are dreptul și la o parte variabilă de venituri din această activitate, peste salariu, însă aceste „bonusuri” salariale nu au fost aprobate în cazul lui Merchea. 
    Fostul director al ENET, Valter Popescu, avea un salariu de circa 3.300 – 3.500 lei lunar. 
    Prin comparație, directorul SC Compania de Utilități Publice SA, Gheorghe Vasilescu, are un salariu lunar de circa 12.000 lei, aprobat, de asemenea, în acest an de Consiliul de Administrație al societății.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?