Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Medici vrânceni prinşi în „off-side“


În urma controalelor privind acordarea de concedii medicale, mai mulți medici din Vrancea au fost sancționați de către autorități.
Echipele de control constituite la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea au realizat un număr de 80 de controale pe raza întregului județ. Din totalul acestor verificări, 13 au fost efectuate la domiciliul persoanelor fizice, iar 67 de controale la medicii de familie și medicii specialiști care au încheiat convenții de prescriere a concediilor medicale. Pacienții verificați în urma acestor controale au respectat programul consemnat, așa că niciunul nu a fost amendat. Nu același lucru se poate spune și despre medicii din județ, care, se pare, nu au respectat întocmai legile. În urma verificărilor efectuate în luna iunie au fost găsiți mai mulți medici în neregulă. „Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 12.500 lei și sancțiuni contravenționale constând în avertismente la 11 medici. Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a constatărilor privind abaterile de la prevederile legale: inexistența sau neconformitatea unor documente prevăzute de legislația în vigoare privind modul de prescriere și elibe-rare a certificatelor de concedii medicale”, susține Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. 
Într-o singură lună de aplicare a acestei legi, s-au strâns din amenzi, la nivel  național, 345.000 de euro. Banii au intrat în contul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?