Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un bărbat de 77 de ani, infectat cu virusul West Nile


Un bărbat de 77 de ani, din localitatea Târnava, județul Sibiu, infectat cu virusul West Nile este în afara oricărui pericol, confirmarea infectării fiind trimisă după externarea acestuia din spital.

Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la spital cu simptome ale unei pneumonii și s-au trimis probe la București pentru confirmarea diagnosticului. Pentru că primele probe au fost suspecte, s-a mai trimis un rând de analize, iar acestea au confirmat diagnosticul de meningită West Nile.

Confirmarea a sosit însă după externarea din spital a pacientului, care a fost trimis acasă în stare bună, în afara oricărui pericol, urmând a fi monitorizat în continuare de către medicul de familie.

Infecția cu virusul West Nile se prezintă sub trei forme, și anume fără niciun simptom, sub forma unei viroze cu stare febrilă sau cu afectare neurologică.

Primele semne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-șapte zile de la o posibilă înțepătură de țânțar. Toți cei care au aceste simptome trebuie să se prezinte de urgență la cel mai apropiat cabinet medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?