Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Posturile neocupate din învăţământ, ofertate în şedinţă publică


Profesorii titulari care beneficiază de continuitate pentru detașare la cerere și cadrele didactice titulare care soli-cită detașare la cerere, prin concurs, sunt așteptate în această dimineață la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) pentru a participa la cea de-a doua sesiune de repartizare pe posturi.
Potrivit reprezentanților din ISJ Vrancea, ședința publică este programată să înceapă la orele 9.00. Cea de a III-a etapă de repartizări ce va avea loc mâine, și în cadrul căreia se va realiza repartizarea prin suplinire a candidaților, va fi organizată la nivel de centru de concurs, respectiv unitate de învățământ. Această etapă va continua până în data de 30 iulie.
Trei zile mai târziu, mai exact în data de 2 august, oficialii din ISJ Vrancea vor trebui să afișeze lista candidaților repartizați și totodată vor trebui să reactualizeze și afișarea listei cu posturile didactice sau a ca-tedrelor rămase vacante sau catedrele  rezervate netitularizabile la centrele de concurs, unitățile de învățământ care au organizat concurs.
Toate aceste date complete vor trebui postate ulterior pe site-ul oficial al Ministerului Educației, Cercetării Tineretului și Sportului.  Ocuparea posturilor didactice și a catedrelor netitularizabile, rămase vacante sau rezervate, la nivel județean, de către cadrele didactice titulare prin detașare în interesul învățământului pentru restrângere de activitate ne-soluționată și detașare la cerere și de către cadre didactice calificate prin suplinire, se va realiza în zilele de 3 și 4 august.
La data de 26 august ISJ Vrancea afișează lista candidaților repartizați, reactualizează și afișează lista cu posturile didactice sau a catedrelor rămase vacante sau rezervate neti-tularizabile.
Potrivit metodologiei în vigoare, posturile rămase neocupate vor putea fi ocupate de profesori chiar dacă nu au studii corespunzătoare postului pe care îl vor ocupa ca și suplinitori necalificați.
Cu alte cuvinte, dacă de pildă un post de franceză nu se va ocupa de un cadru didactic cu studii de specialitate, copiii vor învăța carte în compania unui profesor ce a urmat studii universitare de engleză sau chiar rusă.
Aceeași situație se poate repeta în cazul oricărei alte discipline așa că este greu de crezut că până și copiii ce învață la școlile aflate în localități îndepărtate ale județului vor avea parte de educație la standarde înalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?