Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tabăra de la Gălăciuc, capitala informaticii


   Elevi din toate colțurile țării, pasionați de tainele calculatoarelor și ai tehnologiilor foto-video, vor sosi astăzi în Tabăra de Agrement de la Gălăciuc, unde se va desfășura cea de-a XIX-a ediție a Concursului „InfoEducație”. Anul acesta, concursul va fi organizat sub genericul „Programming for life” și vine cu numeroase noutăți pentru pasionații de IT.
   În premieră, va exista secțiunea Roboți și editare multimedia audio și video, dar nu vor lipsi nici secțiunile cu care concurenții deja sunt familiarizați, și anume secțiunile soft utilitar, soft educațional și pagini web. De asemenea, elevii vor avea parte de un invitat surpriză, un inginer de la Google, care va veni la Gălăciuc pentru a împărtăși celor prezenți din experiența sa și pentru a le vorbi elevilor despre pasiunea sa pentru programele IT și internet. La ediția de anul acesta sunt așteptați să participe peste 200 de elevi.
   În cele șase zile cât va dura concursul, elevii vor concura la secțiunile pentru care s-au înscris, dar vor avea parte și de sesiuni de comunicări pe teme IT și design. Va exista, de asemenea, un curs special de utilizare a mijloacelor video și foto.
   Elevii și cadrele didactice vor beneficia de acces internet, o bandă de cel puțin 2 Mbps și acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri. Toate mijloacele IT sunt oferite de comunitatea Tulnici și Liceul Vidra.
   Cea de-a XIX-a ediție a Concursului „InfoEducație”, ce se desfășoară la Gălăciuc, se va încheia sâmbătă, 4 august, cu festivitatea de premiere. Cei mai buni șase concurenți, trei băieți și trei fete, vor fi răsplătiți cu câte o vizită la Google în Zürich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?