Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Confederaţiile sindicale cer CC să ia în calcul că legea privind măsurile de austeritate e ilegală


Cele cinci confederații sindicale solicită, printr-o scrisoare deschisă, plenului Curții Constituționale să ia în calcul că prevederile legii de instituire a măsurilor de austeritate încalcă legislația în vigoare și drepturile individuale consfințite prin Constituția României.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a depus, în urmă cu o săptămână, la Curtea Constituțională, împreună cu un grup de parlamentari social-democrați, o sesizare referitoate la neconstituționalitatea Legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, privind măsurile de austeritate.

Åži PNL a contestat, săptămâna trecută, Legea privind măsurile necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar adoptată de Parlament prin angajarea răspunderii Guvernului, sesizarea fiind semnată de 54 de deputați.

Președintele Senatului, Mircea Geoană, declara ieri că, în opinia Senatului, reducerea de salarii în sistemul public și de pensii, prevăzute de legile de austeritate, echivalează cu o supraimpozitare, nefiind constituțională, în condițiile în care există și o jurisprudență a CEDO în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?