Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Haznaua a băgat zâzanie între rude


Două familii din Urechești, care mai sunt și rude pe deasupra, nu-și mai vorbesc din cauza unei… haznale. Åžtefan Baboi este acuzat de Georgeta Baboi că a dat drumul la hazna, chiar în curtea ei. Acuzatul a susținut că totul este o minciună, ruda sa căutându-i nod în papură. Un vecin, Aurel Stan, îi dă dreptate femeii. El susține că l-a văzut cu ochii săi pe Åžtefan când a de-versat materiile fecale în șanț, în stradă.

Georgeta Baboi și vecinul său Åžtefan Baboi, cu care este și rudă, nu se mai înțeleg. Asta deoarece bărbatul și-ar fi golit haznaua în curtea femeii. Aceasta  spune că incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni și că a descoperit „minunăția” în momentul în care s-a dus să taie iarba și a rămas cu cismele împotmolite în… rahat. „Este de ceva timp treaba asta. Acum s-a mai curățat, că a dat el cu furtunul cu apă. Nu știam că a făcut treaba asta, dar m-am dus într-o zi să tai iarba de aici, de pe margine, și aveam în picioare niște cizme. Când am intrat acolo, m-am trezit numai mizerie pe cisme. Mirosea aici de nu puteai să stai, mai ales că sunt și căldurile astea. Eu stau în partea cealaltă a casei și simțeam de acolo. Acum s-a mai curățat că a băgat furtunul cu apă. I-am spus, după ce am văzut ce a făcut, dar nu recunoaște, spune că este apă. I-am chemat pe cei de la primărie, de la poliție, dar nu știu ce au făcut. Autoritățile locale s-au răstit la mine și mi s-a spus că nu pot veni să stea între noi. Am depus plângere și la Garda de Mediu și au spus că vin în 30 de zile. Până vin ei, nu o să mai fie nimic aici. A mai dat drumu’ și pe șanț și l-a atențio-nat vecinul și s-a potolit. Altădată i-a legat omul furtunul, ca să nu mai curgă. Păi nu se poate așa ceva! Cu ce drept dă drumul la hazna la mine în curte, eu sunt obligată să suport mirosurile de la el?”, s-a întrebat, indignată, Georgeta Baboi.

Vecinul Aurel s-a băgat în discuție

Vecinul Aurel Stan a susținut, în mare parte, afirmațiile femeii. Acesta a confirmat faptul că vecinul Baboi a mai dat drumul la hazna și în șanț. „Înainte de a se întâmpla cu vecina, a mai dat drumul în șanț. M-am sesizat și i-am spus să nu mai facă treaba asta, că nu este frumos. De atunci nu a mai dat drumul, a înțeles. Altceva eu nu știu. Vecina spune că a dat drumul la ea în grădină. Asta nu știu eu, știu doar de șanț. Cred că treaba asta s-a întâmplat cam acum o lună”, ne-a spus vecinul celor doi.
Georgeta Baboi a susținut că vecinul Aurel nu este singurul care a văzut că pe șanț se scurgea conținutul haznalei. 

Răutăți, dom’le, răutăți!

Åžtefan Baboi, acuzatul, are o altă variantă. El spune că nu a deversat mizeria din hazna în curtea vecinei sale.
Este convins că Georgeta îi caută nod în papură. „Veniți să vedeți la ce am dat drumul.
Eu aici am două butoaie cu apă și câteodată mai dau drumu’ la apa din ele, ca să se curețe, că mai ru-ginesc. Asta ar putea fi o variantă. În spatele casei, înspre gardul ei, sap o groapă pentru un beci. Zilele trecute am mai făcut niște zarzavaturi pentru iarnă și am mai aruncat apa în care au fiert borcanele, dar la mine nu la ea. Tot în spate mai am și un solar, prin care mai ud din când în când. Poate s-a scurs apă de aici, dar în nici un caz din hazna. Haznaua e în partea opusă a curții, nu înspre vecina. Sunt niște treburi mai vechi și cred că ea caută nod în papură. Cum să dau drumu’ la hazna la ea în curte, asta e chiar culmea”, a dat asigurări Åžtefan Baboi.
De la primăria din comună, femeii i s-ar fi spus că va veni cineva luni, să vadă despre ce este vorba. Până atunci, dar și până vor trece cele 30 de zile, timp în care ar putea ajunge și reprezentanții Gărzii de Mediu, Georgeta spune că trebuie să suporte mirosul izbitor. Reprezentanții primăriei care au ajuns la fața locului spun că nu ar fi vorba de dejecții. „Am fost la fața locului deorece am fost chemat de una dintre părți. Vă spun că în situația de față e ceva personal, e o situație mai mult familială. După părerea mea, nu ar fi vorba de niște dejecții de la hazna. Am înțeles că o să vină și cei de la DSP și de la mediu. Nu știu exact unde vor să ajungă cele două familii. Am stabilit ca pentru luni să vină amândouă familiile la primărie și să stea de vorbă și cu domnul primar. Eu îmi doresc să găsească o soluție de comun acord și să mai lase un pic răutățile, ținând cont că sunt rude foarte apropiate”, a spus Nicușor Lupu Leica, viceprimarul comunei Urechești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?