Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Oprişan a semnat încă un contract cu finanţare cu fonduri europene


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat, ieri, contractul privind finanțarea din fonduri europene a proiectului „Consolidarea, modernizarea și dotarea cu echipamente didactice a Centrului pentru Educație Incluzivă Măicănești”. Centrul pentru Educație Incluzivă din Măicănești va fi consolidat, modernizat și dotat cu echipamente didactice speciale prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3-Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.4-„Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
Proiectul are o valoare de 3.058.719 lei și privește îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a dotării centrului, în vederea asigurării unui proces instructiv-educativ la standarde europene pentru cerințele specifice ale copiilor cu dizabilități psihice. Perioada de executare a lucrărilor este de 20 luni. Va fi consolidată clădirea școlii iar cantina și sălile de clasă vor fi reabilitate. În ceea ce privește dotările, centrul va fi echipat cu tehnică IT și materiale didactice specifice, în vederea îmbunătățirii condițiilor de studiu pentru cei 102 asistați, dar și pentru cele 31 cadre didactice care predau aici. De asemenea, bucătăria va fi dotată cu echipamente electrocasnice noi.
Acesta este al doilea proiect european semnat de președintele Consiliului Județean Vrancea în 2010, după ce, în data de 30 martie, Marian Oprișan a semnat, împreună cu ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, contractul de finanțare a proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea” – VranceAqua, proiect cu o valoare de 107 milioane euro.
În județul Vrancea se derulează, în acest moment, proiecte europene care însumează 260 milioane euro, adică peste 10 mii de miliarde de lei vechi, din care amintim proiectele „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”, „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor în județul Vrancea”, moder-nizarea și reabilitarea DJ 204 E Mărășești-Panciu și a DJ 205R Cotești-Poiana Cristei, „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial” dar și lucrările de modernizare a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, din Focșani și Mihălceni.
„Ca să ai bani pentru infrastructură ai nevoie de creație, de proiecte eligibile, să îndeplinești toate condițiile și după care trebuie să urmezi toată procedura de implementare a proiectelor respective. Ai proiecte eligibile, atunci reușești să accesezi fonduri structurale, fondurile din Programul Operațional Regional(POR), fondurile care au fost pentru preaderare, respectiv ISPA, PHARE și SAPARD. Dacă nu ai proiecte eligibile, atunci nu primești niciun ban. Nu îți dă nimeni niciun cadou, la niciun județ și la nicio localitate dacă nu știi să faci proiecte pentru a accesa aceste fonduri”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?