Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

„Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea României”


Deputatul PSD, Ciprian Nica, a făcut un apel către cetățenii afectați de criză să se revolte și să spună de ce nu sunt de acord cu măsurile dispuse de Guvern. Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, social democratul vrâncean a acuzat strategia PDL de a transfera responsabilitatea măsurilor dure pe care vrea să le aplice Guvernul în seama FMI. „Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri în lume tragediile celor care trăiesc în aceste vremuri amare nu sunt atât de mari, atât de intense așa cum sunt cele din România și parcă nicăieri în lume guvernanții nu și-au întors fața de la popor, așa cum au făcut-o cei care conduc astăzi România”, a arătat deputatul Nica.
În opinia parlamentarului, „PDL este doar la începutul singurului plan pe care acest partid îl poate pune în practică, respectiv distrugerea României”. „Singurul scop al planului este îmbogățirea peste măsură a clicii PDL și conservarea puterii cât mai mult timp!”, precizează Ciprian Nica. Acesta consideră că FMI nu reprezintă decât motivația perfectă „pentru ca românul să mai înghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL”.
Deputatul PSD a criticat deciziile de reducere a pensiilor și indemnizațiilor de șomaj cu 15% și a salariilor cu 25%, considerând că,  „dacă românii vor accepta să fie divizați și vor accepta să fie puși la jug pentru a trage căruța corupților din PDL cât mai mult timp, atunci înseamnă că ne merităm soarta, aceea de a fi în coada Uniunii Europene”. „Personal cred că românii nu vor mai fi victime sigure ale acestui Guvern otrăvitor, ci vor realiza că sunt mai mult decât niște pioni pe tabla de șah a minților bolnave de la Cotroceni și Palatul Victoria și se vor revolta”, crede deputatul PSD de Vrancea.
Ciprian Nica a solicitat ca Guvernul Boc să precizeze de ce România nu a atras decât 7% din cele 30 miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispo-ziție în perioada 2007-2013, de ce nu a început restructurarea administrației centrale de la 1 ianuarie 2010 și de ce acum, în mai 2010, nu le este prezentată românilor o strategie unitară prin care și guvernanții se sacrifică pentru popor și nu doar cer sacrificii de la popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?