Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Mamele protestează luni în fața sediului Ministerului Muncii


Mamele protestează, luni, în fața sediului Ministerului Muncii, cu bebeluși în cărucioare, pamperși și banderole negre în semn de doliu pentru „înmormântarea” pe care o pregătest guvernanții prin intenția de a diminua indemnizația de creștere a copilului.

Protestul de la Ministerul Muncii va începe la ora 12.00, mamele solicitând păstrarea indemnizației pentru creșterea copilului la nivelul actual de 85 la sută din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni.
Mamele care au cerut aprobare pentru pichetul de la Ministerul Muncii au adunat peste 21.000 de semnături într-o petiție online prin care cer să nu fie redusă indemnizația. Lista cu semnături va fi înaintată, luni, reprezentanților Ministerului Muncii.
Mamele solicită ferm Guvernului și președintelui României să mențină indemnizația pentru creșterea copilului la 85 la sută, precizând că sumele plătite lunar ca indemnizații nu reprezintă o povară pentru bugetul de stat, având în vedere că în martie suma alocată în acest sens a fost de aproape 190 de milioane de lei.
Organizatorii protestului de luni consideră inadmisibilă reducerea cuantumului de 85 la sută, precizând totodată că doresc să fie respectate atât ca mame, dar și ca plătitoare de taxe la bugetul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?